Trygt å gå ut igjen etter storbrann

Et stort industribygg med flere bedrifter på Tynset er totalskadd etter brann søndag, og folk ble bedt om å holde seg inne. Folk kan nå gå ut i igjen, melder politiet.

Et stort industribygg med to bilverksteder og flere industribedrifter ble totalskadd i brann søndag. Innbyggerne ble bedt om å holde seg seg innendørs på grunn av giftige gasser og røyk. Ingen pøersoner ble skadet.

Storbrann på Tynset

Ingen personer er meldt skadet i storbrannen, som ble meldt klokka 06.42, og bygningen var i full fyr da politi og brannmannskap kom til stedet. Først fem timer senere var den under kontroll. Et stort området rundt bygget ble sperret av.

Politiet oppfordret folk om å holde seg innendørs, på grunn av giftige gasser og røyk i området. I ettermiddag kunne politiet melde at folk endelig kan gå ut.

– Faren knyttet til å oppholde seg utendørs er over. Det er ikke lenger fare for gass og røyk i Tynset sentrum. Så folk kan gå ut i solen igjen, sier operasjonsleder Trond Sulen ved Hedmark politidistrikt nå i ettermiddag, søndag.

Ingen personer skal være kommet til skade i brannen. Det skal være store materielle skader i industribygget.

– Vi har brannen under kontroll nå, og regner med at hele bygget er totalskadd, sa operasjonsleder sa Sulen klokka 10.45 i formiddag.

Stort industribygg på Tynset ble totalskadd i brann søndag.

Industribygget totalskadd

Måtte holde seg inne

Folk måtte tidligere i dag lukke vinduene og holde seg innendørs på grunn av giftige gasser og røyk fra brannstedet. Politiet meldte også om eksplosjonsfare fra gassflaskene og fortalte om småeksplosjoner hele tida.

Sulen sier at det heldigvis var lite vind på Tynset da det brant. Men vindstille og lav tåke førte til at røyken lå som et lokk over hele Tynset sentrum.

Brannen på Tynset som med stor sannsynlighet startet i Holmen Motorservice, spredte seg til hele industribygget der dette bilverkstedet ligger, og området rundt ble sperret av. Det ligger to bilverksteder, en rørleggerbedrift og et entreprenørselskap i det store industribygget.

Brannvesenet opplyser søndag ettermiddag at det er en reell eksplosjonsfare det neste døgnet. Derfor vil også området være avsperret.

Storbrann i industribygg på Tynset

Det store industribygget på Tynset er nærmest utbrent.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

Hjalp eldre

Det ikke ligger noe boligområde i umiddelbar nærhet til brannstedet, men det ligger flere eldreboliger ikke langt unna, og helsepersonell gikk rundt til alle beboerne der, og så til at alle hadde det bra.

Fire mann fra Hedmark Sivilforsvarsdistrikt har også deltatt i redningsarbeidet. Det opplyser Per Arne Einerud i Sivilforsvaret.

En fotballkamp i kvinnenes 2. divisjon mellom Tynset og Hødd som skulle begynt klokka 12, ble flyttet til nabokommunen Alvdal fordi det ikke var mulig å spille kampen i Tynset på grunn av røyken.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.