Hopp til innhold

Toneprisen på NRK

Vi presenterer nå finalistene i musikkonkurransen Toneprisen, som vi arrangerer sammen med Eidsiva Energi og Toneheim Folkehøgskole.

Toneprisen 2009

Toneprisen er en konkurranse for unge musikere i alderen 16-23 år fra Hedmark og Oppland. Konkurransen er åpen for solister i alle sjangre, eventuelt med en akkompagnatør.

Finalistene kjemper om en premiepott på kr. 120.000 og en opptreden med Kringkastingsorkesteret.

I forrige uke presenterte vi de seks finalistene, og nå kan du være med å stemme på din favoritt.

Stian Alexander Olsen

Stian Alexander Olsen

Stian Alexander Olsen

Stian er 18 år gammel og spiller klaver.

Han går tredje året på studiespesialisering ved Valdres videregående skole og er interessert i både musikk, fotball og golf.

Han begynte å spille keyboard i tredje klasse på barneskolen, men gikk over til klassisk piano etter et par år.

Stian Alexanders mål er å kunne glede både seg selv og andre med musikken, og så har han lyst til å undervise og spille ved spesielle begivenheter.

Daniel Kafka

Daniel Kafkas

Daniel Kafkas

Daniel er 23 år gammel og spiller på klassisk gitar.

Daniel er ferdig med sitt tredje studieår på Norges Musikkhøgskole.

Han ønsker også å ta en master, men vet foreløpig ikke hvor det skal skje. Daniel interesserer seg først og fremst for kammermusikk og deltar i to faste duoer.

Hans mål er å kunne livnære seg som gitarist/kammermusiker og så ønsker han å bidra til få den klassiske gitaren mer frem i norsk musikkliv.

Ingeborg Christophersen

Ingeborg Christophersen

Ingeborg Christophersen

Ingeborg er fra Kongsvinger og spiller blokkfløyte.

Ingeborg er interessert i mange sider av musikken, med en spesiell interesse for improvisasjon i Italiensk renessanse og barokkmusikk. Hun er i tillegg interessert i samtidsmusikk og har samarbeidet med danske komponister som har skrevet musikk til Ingeborgs duo med gitaristen Jonas Høyrup.

Ingeborgs mål er å spille blokkfløyte på høyest mulig kunstnerisk og teknisk nivå og å være en selvstendig og skapende artist. Hun ønsker å nå ut til så mange som mulig og ta knekken på fordommer om blokkfløyta.

Hilde Kolstad Huse

Hilde Kolstad Huse

Hilde Kolstad Huse

Hilde Kolser fra Lillehammer og spiller fiolin.

Hun har gått på musikkskolen i Lillehammer og er ferdig med sitt tredje studieår på fiolin ved Utøvende studie, Institutt for musikk ved NTNU. Hun ønsker hun får muligheten til å ta en mastergrad i utlandet.

Hilde elsker å jobbe med musikk og kunne aldri byttet til noe annet. Hun håper med tida å kunne leve av å være utøvende musiker enten i et orkester, et kammermusikkensemble, eller i begge deler. En eventuell premie fra Toneprisen vil bli brukt til nytt og bedre instrument.

Siril Valberg

Siril Valberg

Siril Valberg

Siril er fra Mosjøen, men elev ved Toneheim Folkehøgskole fra høsten 2009. Hun spiller klaver.

Siril er en allsidig jente som er interessert både i håndarbeid, sport og musikk. Hun har i tillegg til klaver spilt en rekke instrumenter.

Hun har gått tre år på musikklinja ved Mosjøen videregående skole og har begynt på Toneheim folkehøgskole.

Sirils ønsker er å bli så god som mulig på klaver, og hun håper å komme inn på utøvende studier ved Norges Musikkhøgskole etter Toneheim. Hennes langsiktige mål er å få spille verdens fineste klaverkonsert, Rachmaninoff nr. 3, med et profesjonelt orkester.

Magnus Bakken

Magnus Bakken

Magnus Bakken

Magnus er fra Lillehammer.

Han er en aktiv jazzmusiker som øver mange timer om dagen, spiller i en rekke band og har en god del spillejobber. Han interesserer seg for flere sjangere, både jazz, folkemusikk og klassisk, men i denne konkurransen deltar han som jazzmusiker.