Matias (25) satt i bussen som blåste av veien: – Tenkte at noe var i ferd med å gå veldig galt

Matias Hagen var en av 26 passasjerer ombord i bussen som blåste av veien i Skjåk i natt. Tre passasjerer er kjørt til sykehus etter ulykken.

Matias Hagen var med i bussulykke i Skjåk

DRAMATISK: Matias Hagen ble kastet rundt da bussen han satt i blåste av vegen og veltet. Han og de andre passasjerene er nå samlet på kommunehuset i Skjåk, der får mat, drikke og blir ivaretatt av helsepersonell.

– Jeg lå i halvsøvne, våknet, og registrerte at både jeg og bussen var i lufta. Jeg satt på venstre side i bussen, men ble kastet over på høyre side da bussen velta, forklarer Matias Hagen.

Han er en av 26 passasjerer som satt i bussen som blåste av veien og 30 meter ut på et jorde i Skjåk natt til tirsdag. Ulykka skjedde på riksveg 15.

Hagen sier at han ikke hadde på setebelte, og at han ble kastet rundt da bussen veltet.

– Jeg fikk en skikkelig trøkk i overkroppen etter smellen i bussen, og det er litt tungt å puste. Men vi blir svært godt ivaretatt, og jeg føler meg trygg, sier Hagen, som var på vei til Volda der han studerer mediefag.

Han og passasjerene som ikke er kjørt til sykehus, blir nå ivaretatt på kommunehuset i Skjåk der de blant annet får oppfølging av helsepersonell.

Skolebuss av vegen i Skjåk

En skolebuss skled også av veien i Skjåk i morgentimene tirsdag. Det var 2-3 passasjerer ombord, ingen ble skadet.

Foto: Hans Erik Kjosbakken / Fjuken

Tre med kuttskader

Politiet opplyser at det var svært glatt på stedet da bussen veltet.

Klokka 6.40 kom det melding om at nok en buss har kjørt av vegen på riksveg 15, 2,5 kilometer øst for denførste ulykka. Det var to-tre passasjerer om bord, ingen ble skadet.

Det var rundt 26 passasjerer i bussen som veltet, som ifølge politiet var en rutebuss fra selskapet Nettbuss. Bussen var på vei til Ulsteinvik fra Oslo.

– To passasjerer ble kjørt til sjukehus med skader i nakke, bryst og hode. Flere passasjerer beskriver smerter i nakken, og kvalme, opplyser operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Kjartan Waage.

Rett etter klokka 07 kom det melding om at også en tredjeperson ble kjørt til sykehus. Personen skal ha lettere skader.

Alle de tre skadde passasjerene ble kjørt med ambulanse til Lillehammer sjukehus.

De andre passasjerene ble tatt inn i en annen buss som kom bak, og ble kjørt til kommunehuset i Skjåk der de undersøkes av helsepersonell. De ble først evakuert til kirkestua ved Skjåk kirke.

Ivaretas av kommunen

Ordfører i Skjåk, Elias Sperstad, opplyser at passasjerene som er samlet på kommunehuset i Skjåk etter forholdene har det greit.

– Vi tar oss av passasjerene så godt vi kan. De får mat, drikke og god omsorg. Vi har både helsepersonell, politi og ambulanse på plass, sier han.

Sperstad sier at passasjerene blir på kommunehuset så lenge det er behov for det, og at de vil bli fraktet videre utover dagen.

Det er vanskelige kjøreforhold i hele Innlandet på grunn av mye snø. Det er meldt om flere utforkjøringer, men ikke flere personskader.

Laster kart, vennligst vent...

KRAFTIG VIND: DET var kraftig vind på stedet der bussen kjørte ut.