Hopp til innhold

Tilstår å ha medvirket til drapet på Bakken

Mannen i 30-årene som er siktet i Dokka-drapet erkjenner straffskyld for medvirkning for drapet på Nils Olav Bakken i september. Bakken ble funnet drept i et bål.

Nils Olav Bakken

DREPT: Nils Olav Bakken ble funnet død ved en skogsbilvei på Veståsen i Søndre Land i september. Obduksjonsrapporten viser at han også ble drept her.

Foto: Privat / Politiet

– Han knytter også de to andre til saken, men jeg ønsker ikke å gå noe nærmere inn på hva han har forklart om dem, sier politiadvokat Kristian Johansen.

Nils Olav Bakken ble funnet drept i et bål i Søndre Land i september.

Ble drept på funnstedet

Kristian Johansen, politiadvokat

TILSTÅR: Politiadvokat Kristian Johansen sier en av de siktede innrømmer å ha medvirket til drapet.

Foto: Henrik Skolt / NTB scanpix

Ifølge Johansen viser den endelige obduksjonsrapporten at Bakken ble drept på samme sted som han ble funnet.

I november ble tre personer pågrepet i saken. En kvinne i 40-årene, hennes sønn i 20-årene og hennes ekskjæreste i 30-årene.

Kvinnen og sønnen har i avhør knyttet seg til selve drapet, men har ikke erkjent straffskyld. Mannen i 30-årene har ikke har villet forklare seg før denne uka.

– I avhør har han nå innrømmet å ha medvirket til drapet. Vi har en teori om motiv, men ønsker ikke å gå ut med det på nåværende tidspunkt, sier Johansen.

Mannens forsvarer Per Espen Eid bekrefter at hans klient har erkjent straffskyld for medvirkning, men ønsker ikke å kommentere saken utover det.

– Det skjedde i et avhør som ble gjort på mandag. Jeg kan ikke si noe om hva han har forklart i dette avhøret, sier Eid.

Motsatte seg fengsling

Arnor B. Ilstad

NEKTER: Forsvarer Arnor B. Ilstad sier hans klient nekter straffskyld og at hun ikke vil sitte i varetekt lenger.

Foto: Erik Johan Egenes / NRK

Torsdag ble det klart at de tre siktede blir varetektsfengslet i ytterligere fire uker med brev- og besøkskontroll. Mannen i 30-årene godtok videre fengsling, mens kvinnen ønsket å bli sluppet fri.

– Hun har forklart seg veldig utførlig til politiet gjentatte ganger. Hun mener hennes tilknytning til saken er så svak at det ikke står i forhold til belastningen det er for henne å sitte i varetekt i ytterligere fire uker, sier hennes forsvarer Arnor B. Ilstad.

Etterforskningen pågår fortsatt for fullt med avhør og tekniske undersøkelser.