Hopp til innhold

Svidde dekk på Birkebeineren

3000 publikummere fikk se biler med over 830 hestekrefter legge igjen kilovis med gummi på Birkebeineren Skistadion i Lillehammer.

Motordag Lillehammer

IKKE DAGEN FOR SKOGENS RO: Asfalten foran skiskytterstadion i Lilllehammer fikk gjennomgå under KNAs motordag.

Det var KNA Oppland som hadde motordag på torsdag, og det ble fartsfest og motorsport for store og små.

Først var det autoslalåm, som er et løp der hvem som helst kan melde seg på. Man trenger ikke hjelm, og kan kjøre med en helt vanlig bil med hvite skilter. Hensikten er å følge en rute innimellom kjegler og kjøre på så kort tid som mulig. Her var det 44 som deltok.

Det var også muligheter for de minste. Det ble nemlig oppvisning med gokart, der et par gutter på 11-12 år sto for showet.

(Artikkelen fortsetter under bildegalleriet).

Så mye burning som mulig

Deretter var det større karer og større motorer, helt opp mot 830 hK på en firehjulsdrevet bil. Oppvisningen besto rett i slett i å sladde og burne så mye som mulig. Flere av deltakerne er lokale utøvere som tilhører Norgeseliten.

– Jeg må jo innrømme at denne burningen er litt harry, da, men det er utrolig moro, sier løpsleder Eirik Svinsaas fra KNA Lillehammer.

– Dette er ikke noen billig hobby?

– Nei, jeg regner med at noen av dem som deltok her i dag, har brukt opp to-tre sett med dekk bare i løpet av oppvisningen.

Ordfører "vant"

Espen Granberg Johnsen og Per Christian Håveødegård.

ORDFØRER 'VANT' EL-BIL-KLASSEN: Espen Granberg Johnsen.

Foto: Dag Kessel / NRK

Et visst kjendispreg ble det også, etter at ordfører i Lilllehammer, Espen Granberg Johnsen, stilte i klassen for el-biler under autoslalåm. Han vant han sin klasse, men det må nevnes at han var eneste deltaker...

Innimellom alle showene var det mulig å rusle rundt og se på en egen utstilling av kjøretøyer.

Den besto av ca. 150 kjøretøyer, alt fra motorsykler med sidevogner fra krigens dager til en Lamborghini. Eieren av sistnevnte opplyste for øvrig at den er til salgs for 950.000 kroner, for dem som eventuelt har fått igjen penger på skatten.

F.v.: Stig Marius Øvrebø, Per Chr. Håveødegård og Eirik Svinsaas.

FORNØYDE ARRANGØRER: F.v. arrangementskoordinator Stig Marius Øvrebø, speaker Per Chr. Håveødegård og løpsleder Eirik Svinsaas.

Foto: Dag Kessel / NRK