Se fredagens storkonsert under Landskappleiken i Vågå

Over tusen musikere, sangere og dansere deltok på Landskappleiken i Vågå. Fredag ble det arrangert en storkonsert utenom det vanlige.

Storsatsingen i Vågå «Han va hoga heim» inkluderer 150 aktører, spelemannslag, kor, solister og grupper. NRK streamer direkte fra konserten i kveld.

Storsatsingen i Vågå «Han va hoga heim» inkluderer 150 aktører, spelemannslag, kor, solister og grupper. PS: Innslaget starter etter 34 minutter - spol deg fram!

«Han va hoga heim» er tittelen på produksjonen, og er basert på sagnet om Jehans Blessom som traff selveste Jutulen i København. Jutulen bor, ifølge sagnet, i Jutulberget i Vågå.

Konserten ble urframført som en del av Landskappleiken 2019 i Vågå, og ble streamet direkte av NRK.

kappleik

MUSIKALSK ENGASJEMENT: Folkemusikken gror fortsatt godt i Norge

Foto: Knut Utler

Arrangementet omtales som folkemusikkens svar på en stadionkonsert. 150 aktører, spelemannslag, kor, solister og grupper på plass for å underholde publikum.

Fra Vågå til København

Konserten var delt opp i fem scener. Først i Vågå, så i København, deretter et stopp i det hinsidige og et gløtt inn i Jutulberget, før en blir med tilbake til Vågå og Blessom igjen.

Det ble om lag en time med musikk, uten programleder. Publikum fikk ferdig innspilte lydsnutter som rammefortelling. Ingen tradisjonell folkemusikk-konsert altså, men et møte mellom folkemusikken og flere ulike stilarter og sjangre.

Landets fremste musikere på plass

Årets kappleik i Vågå var tidenes største med over tusen unike deltakere. På festkonserten stilte noen av landets fremste folkemusikere opp som solister, deriblant Bjørn Kåre Odde, Mari Midtli og Inge Gjevre. I tillegg deltok både Lom og Vågå spelemannslag, regionkoret Ad Cantus og Lalm musikkforening. Det er også med barn og ungdom fra Vågå og Lom. Arrangørene lovet kvalitet av nasjonal klasse, sammen med lokale innslag.

- og fikk du ikke med deg direktestreamen fredag, kan du se opptaket omatt og omatt på nrk.no/ho

kappleik

ENGASJEMENT: Tevlinger, konserter, dans og spill bringer fram glede hos de unge deltakerne i Landskappleiken.

Foto: Knut Utler