Stian reddet treåring fra toget

Da folk på perrongen skrek «Redd den ungen», handlet 19 år gamle Stian Brænden raskt. Han hoppet ned på skinnegangen, og kastet treåringen opp på perrongen få sekunder før toget kom.

Stian Brænden

Treåringen hadde klatret ned på togskinnene da Stian Brænden (bildet) fikk kastet han opp på perrongen. Få sekunder senere kom toget kjørende inn på Moelv stasjon.

Foto: Privat/Torunn Myhre, NRK

Det var i går det ble kjent at en tre år gammel gutt som hadde rømt fra en barnehagen nesten ble påkjørt av toget på Moelv stasjon.

Helten ble etterlyst

Irene Petersen sto og ventet på toget, og så den lille gutten som klatret ned på skinnegangen.

Tog på jernbanestasjonen i Moelv

Toget kom få sekunder etter at guttungen ble kastet opp på perrongen.

Foto: Torunn Myhre

Hun var usikker på om hun selv klarte å komme seg ned på linja, og ropte til en gutt i nærheten, han reagerte raskt og fikk treåringen opp på perrongen.

I går ble helten etterlyst, og i dag kan Hamar Arbeiderblad fortelle at det er Stian Brænden fra Moelv.

– Redd den ungen, skrek folk på perrongen. 10–15 sekunder etterpå kom toget. Jeg var utrolig glad for at vi begge var i sikkerhet, sier Brænden til h-a.no.

SE VIDEO: Dramatisk på Moelv stasjon:

En 3-år gammel gutt klarte å stikke av fra Kremmerhuset barnehage i Moelv og klatret rett ned på toglinja nedenfor. Gutten ble reddet opp fra skinnegangen av en ung mann bare kort tid før toget kom.

Reporter Kurt Sivertsen/fotograf Bjørn Opsahl

Hoppet ned i skinnegangen

Han skulle egentlig ta 07-toget til Stange videregående skole der han er elev ved musikklinja, men kom for sent og måtte ta 10.30-toget i stedet.

Han visste ikke at mange ville ha tak i ham i går, og vil heller ikke skryte noe av det han gjorde.

– Jeg løp bort til der ungen sto og rakte fram hendene mine for å dra han opp. Jeg så han inn i øynene, men han ville ikke komme. Det virket som om guttungen ble redd og gikk unna midt i skinnegangen. Da hoppet jeg ned, tok tak i ungen og kastet først han opp på perrongen før jeg kom etter selv, forteller 19-åringen til Hamar Arbeiderblad.

Få sekunder senere kom toget dundrene inn på stasjonen.

– Hadde blitt påkjørt

Irene Petersen

Irene Petersen så dramatikken på Moelv stasjon i forrige uke.

Foto: Torunn Myhre

Irene Petersen som så det hele er ikke tvil om at Brænden er en helt.

– Jeg tenker på det hele tiden og ser det for meg om natta. Hvis ikke han hadde hoppet ned og reddet treåringen, hadde han blitt påkjørt av toget, sier Petersen til NRK.

Treåringen hadde stukket fra Kremmerhuset barnehage som ligger under 100 meter fra stasjonen.

Styrelederen sier de ansatte er svært preget av de som skjedde, men at verken foreldrene til gutten eller noen andre klandrer dem for det som skjedde.

– Vi klandrer ingen av de ansatte. Det var ingen sin feil, det som skjedde, sier styrelederen i barnehagen, Thomas Heimdal.

SE VIDEO: Så nære ligger barnehagen togstasjonen:

Kremmerhuset barnehage i Moelv

Fotograf Torunn Myhre