Sjokkert over rovdyrforslag

Reaksjonene er sterke på nytt rovdyrprosjekt i Rendalen. SI DIN MENING.

Ulv
Foto: Scanpix

Rendalen ligger utenfor ulvesonen, men kommunen har store tap på grunn av ulv. Tidligere i sommer måtte bøndene sanke inn igjen sauene på grunn av tapene.

Det er ofte sterk motstand mot rovdyr og rovdyrforvaltning som kommer fra Rendalen.

Mer positive

Men nå settes det igang et prosjekt som skal få fram mer nyanserte holdninger, og ikke hvilke muligheter den store rovdyrmengden kan åpne for. Målet er at innbyggerne skal få et bedre sjølbilde og kommunen et bedre omdømme.

- Jeg har ingen spesielle forventninger til dette, men spenningen er stor. Men det er uansett viktig å se på mulighetene rovdyrene gir, og at også andre får mulighet til å uttale seg, sier ordfører Norvald Illevold (Ap)

Sjokkert

Kjetil Granerud i Rendalen Sau og Geit, sier dette om saken.

- Jeg blir på måte sjokkert over kommunens saksframstilling. Jeg føler at det tegnes et bilde av at bygdefolket kun tenker svartkvitt når det gjelder rovdyr. Det er ei stigmatisering av bygdefolket jeg tar sterk avstand fra, sier Granerud.

Flere nyanser

Odvar Olsen som er leder i Naturvernforbundet i Midt-Østerdal, er derimot positiv til prosjektet. Han tror at det kan få fram flere nyanser, og vise at Rendalen er mer enn bare motstand mot rovdyr.

Olsen driver også Spydspissen Villmarksopplevelser som blant annet arrangerer rovdyrsafari.

- Det er vel den raskest voksende turistgrenen i hele verden i dag, sier Olsen som, mener at også i Rendalen finnes det store muligheter til å utnytte dette.

Prosjektet er beregnet til å koste en million kroner, og fylkesmannen blar opp pengertil finansieringen.