Hopp til innhold

Sak mot psykiatere gjenopptas?

De fire psykiaterne i overgrepssaken på Hadeland kan bli tiltalt for grov uforstand i tjenesten. Advokat krever saken gjenopptatt.

Psykiatrisk sykehus (Illustrasjonsfoto)
Foto: colourbox.no

Saken mot de fire psykiaterne som behandlet mannen som er dømt for overgrep mot niesa si på Hadeland ble henlagt av statsadvokaten på grunn av foreldelsesfristen.

Nå krever mannens advokat, Mette Yvonne Larsen, at saken blir gjenopptatt.

Mette Yvonne Larsen fikk utlevert to journaler fra Helsetilsynet. Der viste det seg at politiet hadde vært inne i saken i mai 2006. Dermed mener Larsen at statsadvokaten har henlagt saken på feil grunnlag.

Rettsak Hadeland
Foto: Anne Marie Hvattum / NRK

- Politiet mente at de ikke hadde fortatt etterforskning i saken, men det hadde de jo vitterlig gjort den 30 mai 2006. Dermed begjærer vi henleggelsen omgjort, sier advokat Larsen.

- Må få en straffereaksjon

De fire psykiaterne som har behandlet mannen hver for seg, bor alle i utlandet. Likevel vil Larsen at de fire blir straffet for uforstand i tjenesten.

- Etterforskningen må gjenopptas og de fire innkalles til avhør. De må få en straffereaksjon fordi de har mottatt informasjon uten å gå videre i saken, mener Larsen.

Advokaten mener også at politiet har rotet det kraftig til i etterforskningen av overgrepssaken.

- Journalene viser at politiet ikke har hatt oversikt over hva de enkelte polititjenestemennene har foretatt seg i saken, mener Larsen.

Snakker ut etter 100 overgrep fra Onkel