Hopp til innhold

Rune Øygard har startet soningen

Overgrepsdømte Rune Øygard (54) har ifølge VG startet soningen ved Ullersmo fengsel.

Rune Øygard

Rune Øygard skal ha startet soningen av sin fengselsstraff ved Ullersmo fengsel, ifølge VG.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Den tidligere Ap-ordføreren i Vågå ble fraktet til fengselet i Ullensaker kommune på Romerike onsdag ettermiddag, skriver vg.no.

Skulle i fengsel på tirsdag

Mette Yvonne Larsen

Forsvarer Mette Yvonne Larsen vil ikke bekrefte om Øygard har begynt soningen.

Foto: Helge Carlsen / NRK

Han skulle opprinnelige møtt til soning tirsdag denne uken. Ifølge vg.no skal det ha vært politiet som kjørte Øygard til soning, men dette avkrefter forsvarer Mette Yvonne Larsen til aftenposten.no.

Ledelsen ved Ullersmo fengsel vil verken bekrefte eller avkrefte at Øygard har kommet inn til soning. På generelt grunnlag bekrefter han til avisa at politiet vil følge en person til fengselet dersom vedkommende ikke møter til soning i rett tid.

Rune Øygard ble i lagmannsretten dømt til ett år og tre måneders fengsel for gjentatte overgrep mot en jente under 16 år. Høyesterett skjerpet i september straffen til to år og tre måneders fengsel.

– Endret dag for å unngå pressen

NRK har vært i kontakt med Øygards forsvarer Mette Yvonne Larsen, men hun vil ikke bekrefte at Øygard har startet soningen.

Men til aftenposten.no bekrefter Larsen soningen, og sier at han kjørte selv, og ikke ble fraktet av politiet.

Ifølge avisa skal tidspunktet for soningen ha blitt endret for å unngå pressen. Dette skal ha blitt gjort i samarbeid med fengselsledelsen.

Flere saker fra Innlandet