Hopp til innhold

Protestene når ikke frem

UDI kommer ikke til å gi etter for protestene mot asylmottaket på Rondeslottet høyfjellshotell.

Hytteeierne i området klarer ikke å stoppe asylmottaket på Rondeslottet høyfjellshotell. Flere har vært skeptiske til mottaksplanene i fjellet.

Men UDI understreker at den endelige avgjørelsen om mottaket er tatt. Og regiondirektør Siv Kjelstrup i UDI Indre Østland mener hytteeierne ikke har noe å bekymre seg for.

- Vår erfaring er at det er lite kriminalitet rundt våre asylmottak. Det er ikke konflikter mellom beboerne i mottaket og lokalmiljøet. Derfor er det ingen grunn til å være engstelige for hytteeierne i området, sier Kjelstrup.

- Ødelegger feriestedet

Men flere hytteeiere i området bekymrer seg for akkurat det, at asylmottaket skal bringe kriminelle elementer til området.

Det forteller Velaug Eidem Løvaas, som er en av hytteeierne i området.

- Mange var redd for at vi skulle kalles rasister dersom vi sa for mye om dette. Først og fremst er det umenneskelig for de som kommer, men vi må heller ikke være redde for å si at dette i stor grad kan ødelegge vårt lille feriested, sier hun.

Hun vil nå ha med seg hytteeiere i området for å kjempe mot asylmottaket.

- Forsvarlig

Men ifølge UDI er det liten vits. Avgjørelsen er allerede tatt, og i starten av oktober er asylsøkerne på plass på mottaket.

Og UDI oppfatter det som uproblematisk å la asylsøkerne bo i et området med svært få fastboende.

- Vi mener det er en forsvarlig innkvartering med de ekstra tiltakene vi har satt inn, sier Siv Kjelstrup.

Flere saker fra Innlandet