Omfattende svart hyttebygging

- Dette er nedslående, sier Arbeidstilsynet, etter at de har stengt 11 bedrifter som driver ulovlig i Hedmark og Oppland.

En av hyttene Arbeidstilsynet aksjonerte mot.
Foto: Arbeidstilsynet

 

 

 Skandalen ble oppdaget gjennom uvarslede kontroller på byggeplasser for hytter forrige uke i Hafjell, Kvitfjell, Trysilfjellet og Beitostølen. 11 byggeplasser ble stengt øyeblikkelig på grunn av for dårlig sikkerhet og manglende HMS-tiltak.

Øst-europeere stakk av

Da Arbeidstilsynet kom til en byggeplass i Kvitfjell Vest, var det flere mangler som gjorde at arbeidet ble stanset med en gang. Flere sikkerhetstiltak manglet, blant annet manglet det stillas. I ettertid er det også kommet henvendelser om at øst-europeere stakk av like før Arbeidstilsynet kom.

 

 

Vill vest-tilstander

- Det er bare et tidspørsmål før det skjer en ulykke, sier seniorinspektør Jan Mørk i Arbeidstilsynet i Hedmark og Oppland. - Nå er det er det vill vest-tilstander i bransjen, dette kan ikke fortsette.

Myndighetene har både fått tips om tilstanden i bransjen fra enkeltpersoner, men har også reagert på eget initiativ ut fra det de har sett i media om ulovlighetene innenfor bransjen.

Etter aksjonen er det flere bedrifter som plutselig har fått det travelt med å registrere seg. De siste dagene er det kommet en rekke innmeldinger til Brønnøysund.