Hopp til innhold

Ole Ivars blir høgskolefag

Kunnskap om Ole Ivars, Kjell Eriks og andre danseband kvalifiserer fra høsten til studiepoeng ved Høgskolen i Hedmark.

William Kristoffersen, Ole Ivars.
Foto: Promo.

Som første høgskole i landet starter Høgskolen med et studium i dansband som gir 10 studiepoeng.

- En av professorene her ved høgskolen fikk tårer i øynene da han hørte om dette prosjektet, for han ble så rørt, sier instituttleder Bodvar Lotsberg.

Må bli mer synlige

Sammen med to professorer ved Høgskolen skal vokalist og låtskriver i Ole Ivars, William Kristoffersen, forelese om dansemusikksjangeren. Kristoffersen har høgskolestudie i musikk sjøl. Målgruppa er lærere i ungdomsskolen, videregående skole, kulturskole og alle andre som er interessert i den sjangeren.

- Jeg synes det er helt fantastisk. Hvorfor ikke danseband som alle andre kulturer, sier Bodvar Lotsberg. Han mener Høgskolen har en oppgave i å gjøre seg mer synlige ute i miljøene på en positiv måte.

- Vi lefler ikke med kvalitetskravene. Spørsmålet er ikke sjanger men om en kan spille. Guttene i Ole Ivars kan spille, sier Lotsberg.

Studie i Standup

Høgskolen i Hedmark er også historisk når de til høsten kan tilby 10 studiepoeng i Standup. Målgruppa er alle som jobber med formidling i skole og offentlig eller privat virksomhet.

- De lærerne vi husker fra skolen er enten de komplett udugelige eller de som klarte å vekke elevene, sier Geir Ove Ovesen som har ansvar for kurset. Han er sjøl utdanna lærer og jobber med Standup.

- Hovedsaken er at jeg bruker min erfaring fra Standup til å utvikle gode muntlige formidlere i skolen, sier han.

Flere saker fra Innlandet

Ulykke ved riksvei 4

Én bekreftet omkommet etter trafikkulykke på riksvei 4

Folk løper for å komme seg unna regnet i Vågå.

Varsler mye regn og flomfare: Vannføringen vil øke raskt