Hopp til innhold

Nordmenn raser mot svensk godteribedrift

Flere hevder de har ventet på godteriet i flere måneder. – Det stemmer ikke, sier talspersonen for selskapet.

sukkeravgift

BLIR LEI AV Å VENTE: Flere nordmenn har ventet på svensk godteri i mange uker.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Nordmenn har i mange år vært ivrige på å kjøpe billig mat og drikke i Sverige, som ofte har lavere priser på enkelte varer. I den siste tiden har svenske bedrifter satset tungt på å sende godteriet rett til dørene våre, ved hjelp av internettbestillinger hos blant annet «Gottekungen.se».

Dette har ikke gått knirkefritt.

– Steng butikken.

– Jævla svindlere, skulle hatt skikkelig juling.

Godteribedriften har på sin Facebook-side mottatt hundrevis av klager fra godtesyke nordmenn, som er misfornøyde med servicen. Enkelte har fått feil vare, mens andre ikke har mottatt noe i det hele tatt.

Nordmenn raser mot Svensk bedrift

SKJERMDUMP FRA GODTEKUNGEN SIN FACEBOOK-SIDE.

Foto: Skjermdump fra Facebook

Fredrikstad blad har tidligere omtalt klagene.

Mener flere lyver

Rino Haugen, som er talsperson for Gottekungen hevder flere av dem som har klaget overdriver.

– Kundene lyver på datoen for å få det til å høres verre ut. Det er ingen som har ventet siden mai, som noen sier. Vi holder for øyeblikket på med juli-utsendelser, sier han.

Han mener problemene de har hatt i sommer kom på grunn av logistikkproblemer da de flytta produksjonssted fra Strømstad til Småland. Selskapet skriver på siden sin at alle som vil kan få kansellert ordren sin.

Les hele svaret fra bedriften under:

Haugen sier de burde vært bedre forberedt på det store trykket.

– Vi fikk høre av flere i bransjen at sommermånedene var rolige, så vi hadde bemanning deretter. Men det har vært utrolig mye bestillinger. Flere av våre konkurrenter har slitt med det samme. Vi har også hatt et problem med at folk kontakter oss fra fem ulike kanaler. Nå skal vi samle dette til en, slik at kunder fremover vil få raskere svar fra oss.

Sender ut reklame, men svarer ikke på mail

Nina Uthuslien fra Lunner er en av de mange nordmennene som er misfornøyd med servicen. Hun har gitt beskjed til Gottekungen om at hun vil ha pengene tilbake, men det har foreløpig ikke skjedd.

– Det er en måned siden jeg bestilte og betalte. Jeg har ikke fått noe informasjon siden. Jeg har sendt tre mail uten å få svar, men selv sender de ut mailer hver dag med reklame, sier hun.

Uthuslien har bestilt fra butikken en gang før også, da tok det fire uker før hun fikk svar, og varene ble sendt.

– Jeg ville gi de en ny sjanse, men nå er det jo enda verre. Jeg kommer aldri til å bestille varer fra dem igjen. Det er begrenset hvor tålmodig man skal være. Det kan virke som de har vært utrolig dårlig forberedt. Jeg tror de sliter med å få ut de store mengdene, og ikke sorterer bestillingene i riktig rekkefølge.

Rino Haugen sier til NRK at kunder kan forvente opptil 25 virkedager på å få levert varene fra de har bestilt. Dette skal være godt opplyst på sidene deres.

Flere saker fra Innlandet