Hopp til innhold

Nordby anker tippedommen

Tidligere direktør i Norsk Tipping, Reidar Nordby jr., anker dommen etter at han tapte rettssaken mot sin tidligere arbeidsgiver i februar.

Reidar Nordby jr i retten
Foto: Nyhetsspiller / NRK

- Vi er uenige i bevisvurderingen, rettsanvendelsen og dermed også tingrettens dom. Vi kommer til å anke innen fristens utløp, sier Nordby jr. til NA24. Reidar Nordby jr. ble nødt til å gå fra direktørstillingen etter at den mye omtalte gartneravtalen ble kjent i november 2007.

Dårligere avtale

Nordby jr. hadde fått Norsk Tipping til å betale for stell av hagen sin, uten at han betalte skatt av tjenestene. Det ble først bestemt at Nordby jr. skulle fortsette i selskapet som spesialkonsulent, med samme lønn som han hadde som direktør. Etter mye kritikk måtte han inngå en mindre lukrativ avtale, der han isteden ble lovet at Norsk Tipping skulle benytte kompetansen hans.

Tapte i tingretten

Reidar Nordby jr. mener at en forutsetning for avtalen var at han skulle få oppdrag av en viss størrelse, noe han ikke synes han har fått. Han gikk derfor til sak mot Norsk Tipping og krevde millionerstatning for tapte arbeidsinntekter. Norsk Tipping avviste kravet og ble i Hedmarken tingrett frikjent i midten av februar. Nordby jr. ble dømt til å betale nærmere 300.000 kroner i sakskostnader til sin tidligere arbeidsgiver. (©NTB)

Flere saker fra Innlandet