Meieriet i Folldal legges ned

Styret i Tine har vedtatt at meieriet i Folldal skal legges ned fra juni 2007. Dermed mister 16 ansatte jobbene sine.

Administrerende direktør i Tine Øst Stein Øiom (til høyre) og meieriebestyrer Bjørn Nordhus
Foto: Joar Elgåen / NRK

De ansatte fik beskjed om avgjørelsen klokka 1400 i ettermiddag.

Begrunnelsen for å legge ned meieriet i Folldal, er at Tines brunostproduksjon er for stor i forhold til behovet i markedet.

En tung dag for de ansatte ved Folldal meieri
Foto: Joar Elgåen / NRK

Tine har i dag sju anlegg som produserer brunost. Det vil fortsatt være brunostproduksjon ved anleggene på Storsteinnes, Elnesvågen og Byrkjelo. Produksjonen ved Ørsta og Lom&Sjåk fortsetter inntil videre, mens produksjonen ved Vikeså og Folldal opphører.

Flere av de ansatte tok til tårene da det ble kjent at meieriet blir lagt ned. Visekonsernsjef Trond Smeby forstår reaksjonene.

- Vi forstår godt at dette er en vanskelig dag for de ansatte som berøres av vedtaket. Det viktigste for oss nå er å ta oss av de ansatte og sørge for en best mulig omstilling, sier visekonsernsjef i Tine, Trond Smeby.

Unni Lislien
Foto: Joar Elgåen / NRK

Som forventet

Meieriet i Folldal har vært nedleggingstruet flere ganger opp gjennom åra, og hovedtillitsvalgt for de ansatte Unni Lislien sier vedtaket om nedleggelse ikke kom overraskende.

- Det var forventet, men ikke som håpet, sier Lislien. Hun er likevel glad for at de ansatte nå vet hva som venter dem, og at de ikke lenger trenger å være bekymret for hva som kommer til å skje med meieriet..

Håper på fortsatt aktivitet ved anlegget

Anlegget legges ned fra juni neste år, men Lislien håper på fortsatt aktivitet ved anlegget etter den tid.

- Tine forplikter seg gjennom vedtaket til å bidra til videre næringsutvikling ved anlegget i Folldal, og de ansatte er allerede i gang med å tenke ut ideer til hva det kan være, forteller Lislien.

Administrerende direktør Svein Øiom bekrefter dette.

- Vi vil gå til kommunen, fylkeskommunen og andre som driver næringsutvikling for å se på muligheten for å starte ny aktivitet ved anlegget. Vi vil bidra i en oppstartsfase, sier Øiom. Hva slags type aktivitet det kan være snakk om, har ikke Øiom noe svar på i dag.