Hopp til innhold

Det ble lite å skrive hjem om for det danske landslaget

Det danske forfatterlandslaget ble underlegne i fredagens fotballkamp. Se video nederst i artikkelen!

forfatterlandskamp
Foto: NRK

Tradisjonen tro inviterte den Norske Litteraturfestivalen til forfatterlandskamp i fotball. Kampen i år sto mellom Norge og Danmark på Stampesletta i Lillehammer. Etter flere bittre hjemmetap dro de Norske forfatterne opp fotballsko og shorts i håp om å forsvare landets ære. Og med en bortestatistikk som viser til seier over både England og Sverige, hadde de et godt utgangspunk før dagens kamp.

Solid stall
Det Norske forfatterlandslaget holder for tiden høyt nivå. Med spiller som Stig Inge Bjørneby og Oddmund Waagan skulle dette bli en en vanskelig oppgave for danskene. Bjørneby er tidligere Liverpool og a-landslagsspiller, mens Waagan har fartstid i Hødd.

Danskene skulle raskt få kjenne på nivået. Alt tidlig i første omgang setter Norge inn 1-0, før to danske spillere kolliderer og den ene må ut med skade. Det viser seg at skaden er såpass alvorlig at spilleren må kjøres til sykehus for å sy. Selv om ikke idrettsskader er hverdagskost for den gjennomsnittlige forfatter, tok det ikke mer enn en omgang før den skadde var tilbake. I topp form, nysydd og klar for resten av andre omgang.

forfatterlandskamp

Det så en stund stygt ut for videre spill for den Danske forfatteren.

Foto: NRK

Desverre for danskene hadde det lite å si for resultatet, Norge vant til slutt 10-1 og kan feire ekstra på forfatterbankett i kveld.


Etter kampen mente bortelaget at Norge hadde jukset og det ble leverte inn klage. Klagen gikk ut på at tidligere landslagsspiller Stig Inge Bjørneby kun har skrevet èn bok - som ikke en gang er skjønnlitterær. Om klagen har gitt resultater vites ikke enda, men begge lag var enige om at det var fin kamp og at de går som gode venner inn i helgen.

Her kan du se bilder fra kampen, inkludert Norges først mål og den danske skaden.

Video Forfatterlandskamp

Forfatterlandskamp

Flere saker fra Innlandet