Lei innblanding fra rikspolitikerne

Ordføreren i Eidskog ønsker rikspolitikerne velkommen til å delta i valgkampen deres, men på en betingelse; at de ikke blander seg inn.

Knut Gustav Woie

Ordfører i Eidskog, Knut Gustav Woie, vil ha seg frabedt at rikspolitikerne blander seg inn i den lokale valgkampen.

Foto: Eidskog kommune / Fredrik Fjeld Nordby

– At rikspolitikerne kommer for å bistå kommunepolitikerne i å formulere politikk, det har jeg blitt mektig lei, sier ordfører i Eidskog, Knut Gustav Woie.

Parlamentarisk leder i Senterpartiet, Trygve Slagsvold Vedum fikk klar beskjed da han spurte om han kunne komme til Eidskog under valgkampen.

– Det er hyggelig at de kommer for å lytte på oss, men ikke for å stå på stand og drive lokal valgkamp. Det vil jeg ha meg frabedt.

Må holde seg på sidelinja

Trygve Magnus Slagsvold Vedum

Trygve Slagsvold Vedum må holde seg på sidelinja når han besøker Eidskog under valgkampen.

Foto: Mette Finborud Børresen

Dermed er Slagsvold Vedum bare velkommen hvis han stiller seg på sidelinja. For Eidskog-ordføreren vil ikke ha noe av at stortingspolitikerne og statsrådene reiser rundt og «kupper» den lokale valgkampen.

Trygve Slagsvold Vedum ble ikke fornærmet. I stedet godtar han betingelsen og reiser til Eidskog.

– Jeg syns de er veldig bra det Woie tenker. Det han mener er jo at man skal ha fokus på de lokale sakene i valgkampen, sier Slagsvold Vedum.

– Jeg ser poenget

Han ser at det kan være et problem at de rikspolitiske debattene overskygger hva valget i Eidskog og i andre kommuner handler om.

– Når det i stedet blir fokus på regjeringsovertakelse og den type spill, så skjønner jeg godt Woies poeng med den litt morsomme invitasjonen, sier Senterpartiets parlamentariske leder.

Knut Gustav Woie (Sp) ble ordfører i Eidskog etter kommunevalget i 2007: