Klart for kvinnelig fylkesordfører

Arbeiderpartiet og Høyre gjør det bra i fylkestingsvalget i Hedmark og Oppland. Aps listetopp Gro Lundby blir trolig den første kvinnelige fylkesordføreren i Oppland.

Gro Lundby

Gro Lundby er glad for det gode valgresultatet til Arbeiderpartiet. Hun blir trolig den første kvinnelige fylkesordføreren i Oppland.

Foto: Elin Fossum / NRK

Alle stemmene var fortsatt ikke talt opp ved midnatt, men de foreløpige tallene viser at Arbeiderpartiet og Høyre er vinnerne i fylkestingsvalget.

I Hedmark går Arbeiderpartiet fram 4,8 prosentpoeng til 45,8 prosent. Høyre går fram 6,4 prosentpoeng til 17 prosent. Senterpartiet går tilbake 3,9 prosentpoeng, og FrP går tilbake 4,5.

I Oppland går Ap fram 3,2 prosentpoeng til 44,6 prosent, og Høyre går fram 7,7 til 17,7 prosent. Også i her går FrP kraftig tilbake. De går tilbake 6,7 til 7,5. Senterpartiet går tilbake 2,6 til 13,4.

Motiverende

Gro Lundby topper lista til Arbeiderpartiet, og blir trolig Opplands første kvinnelige fylkesordfører.

– Alle stemmene er ikke talt opp ennå, men det ser ut veldig bra ut så langt, sier Lundby til NRK.

Hun kommer fra rollen som ordfører i Øystre Slidre, men gleder seg til å jobbe med mer regionale saker.

– Jeg kommer helt klart til å savne nærheten til befolkningen, men det blir spennende og motiverende å jobbe med regionale saker som videregående skoler og fylkesveier. Jeg er klar for jobben som fylkesordfører, og gleder meg til å ta fatt på oppgaven.