Hopp til innhold

Jentene bosetter seg på Toten

Stensveen ressurssenter på Kapp har vært senter for transpersoner i flere år. Nå velger noen av transene å flytte til området permanent.

Transer til Toten - Marianne

Marianne Nytveit fra Bergen har fått seg jobb på Gjøvik og er en av flere som nå bosetter seg i nærheten av ressurssenteret på Kapp.

Foto: Jorun Vang / NRK

Og folk på Østre Toten ønsker dem velkommen.

– Det setter da litt farge på hverdagen, det gjør det.

– Dom er jo vanlige mennesker dom og, så det er hyggelig.

– Det er bare bra det, vi sliter jo med å få folk til å bosette seg i kommunen.

Bli med til Østre Toten. Reporter er Jorun Vang.

Man får stort sett positive reaksjoner fra folk på Østre Toten når man spør dem hva de tenker om at Kapp er et yndet sted for transpersoner. Og kanskje er det noe av grunnen til at flere transpersoner nå velger å bosette seg fast i Gjøvik og Totenområdet.

(Saken fortsetter under bildet)

Jentene på Toten

Ressurssenteret på Kapp har blant annet blitt kjent gjennom serien «Jentene på Toten».

Foto: Christine Heim

Spontane flytteplaner

Marianne Nytveit fra Bergen er en av dem som nå har bestemt seg for å bosette seg på vestsida av Mjøsa. Hun bruker denne uka til å gjøre seg kjent på maskinfirmaet i Gjøvik der hun nå har fått jobb.

– Jeg gleder meg til å komme skikkelig i gang, det er veldig flotte folk å jobbe med her, sier hun.

Det er to år siden hun kom til området for første gang, og siden da har hun fått et stadig større nettverk av medsøstre.

– Det var et spontant innfall at jeg skulle flytte hit. Jeg satt og så utover Mjøsa på St. Hansaften og tenkte «her kan jeg bo», så alt har skjedd ganske raskt, sier hun.

Får et større nettverk å spille på

Kapp er Europas største treffsted og fristed for transpersoner. Marion Arntzen, som er leder for ressurssenteret synes det er svært positivt at flere velger å bosette seg i nærheten.

– Når flere flytter hit betyr det også at vi får et større spekter av folk å spille på. Marianne kan for eksempel komme hit og være en støtt for de som kommer hit for første gang. Hun har også vært redd og engstelig, sier Arntzen.

Marion Arntzen

Marion Arntzen ser svært positivt på at flere transpersoner nå bosetter seg i området.

Foto: Jorun Vang / NRK