Ingvild er en ekte helt!

Leukemi-rammede Ingvild Sønsteli Aasen har samla inn 54 600 kroner til et ungdomsrom på Lillehammer sykehus. Søndag ble hun hyllet som norsk helt på TV.

Ingvild Sønsteli Aasen

Ingvild har funnet styrke i å kunne hjelpe andre. Nå har hun vunnet en pris under arrangementet «Norske Helter».

Foto: Elin Fossum / NRK

Ingvild er tilbake hos mor i Lillehammer. Her puster hun litt ut etter sterke opplevelser.

– Jeg ser ikke på meg sjøl som en helt. Jeg har jo ikke redda livet til noen, slik som noen av de andre som fikk pris har gjort, sier Ingvild.

«Årets initiativtaker»

Men det er det altså mange som er uenig i. Søndag kveld kunne vi se på TV Norge at hun ble kåret til «årets initiativtaker» under arrangementet Norske Helter.

Ingvild Sønsteli Aasen fikk kreft i april i år og det har blitt mye tid på sykehuset for henne disse månedene. På avdelingen på Lillehammer så hun at det var godt tilrettelagt for barn, med blant annet et stort lekerom. Men for ungdommer var det ikke like mye. Dermed startet hun en pengeinnsamling til sykehuset for å gjøre noe med dette.

Prisutdelingen «Norske Helter» er et samarbeid mellom VG, Gjensidige stiftelsen og TVNorge. 12 hverdagshelter fikk tildelt pris for sin innsats.

ÅRETS INITIATIVTAGER: Kreftsyke Ingvild Sønsteli Aasen (16) har delt sin kamp mot kreften med hele Norge, og fikk prisen for sitt prosjekt «Ungdomsrom» på sykehuset.

Juryen om Ingvild Sønsteli Aasen

– Det hele var helt utrolig, det er nesten så jeg ikke fatter det, sier Ingvild.

Overraskelsen var også stor da «Sinnasnekker'n Otto» dukket opp på scena. Han lovde å hjelpe Ingvild, i tillegg til at Gjensidigestiftelsen ga en gavesjekk på 50 000 kroner.

Her er vinnerne: «Norske Helter»

Fikk hjelp av sykehuset

Det var lenge usikkert om Ingvild kunne dra på prisutdelingen. Hun har akkurat startet på det som er den tøffeste cellegiftkuren hun skal igjennom og det gjør blant annet at immunforsvaret hennes er helt nede. Dermed er faren for infeksjoner stor.

– Men Lillehammer sjukehus stod klar med en bil og sjukepleiere, derfor kunne jeg dra, forteller hun.

Ingvild Sønsteli Aasen

Ingvild setter stor pris på alle gratulasjoner og lykkeønskninger hun får.

Foto: Elin Fossum / NRK

Nå gleder hun seg veldig til at det nye ungdomsrommet ved Lillehammer sykehus skal bli åpnet. Det skjer rett før jul.

Andre sykehus vil ha hjelp av Ingvild

Ingvild har akkurat startet på den lange veien for å bli frisk. Et halvt år med tøffe behandlinger er unnagjort, to år står igjen. Men til tross for at dette er beintøft har hun krefter til å sette seg nye mål. Nå har Rikshospitalet tatt kontakt med henne for å innlede et samarbeid om et ungdomsrom der.

– Jeg har som mål at alle norske sykehus skal ha et eget ungdomsrom, sier helten Ingvild.

Se TV-reportasje fra oktober 2014:

Ingvild har fått inn over 24.000 kroner til ungdomsrommet hun vil lage på Lillehammer sykehus.