Hytta til Dæhlie brant ned

Den store hytta til Bjørn Dæhlie i Hafjell brant ned til grunnen i natt. Ingen kom til skade i brannen.

Bjørn Dæhlie var sammen med kona og to hunder på hytta som ligger i Lunnstadbrinken i Hafjell i Øyer.

– Vi fikk melding ca. kl. 22 fredag kveld om at det brann rundt en pipe i hytta, sier operasjonsleder i Gudbrandsdal politidistrikt, Geir Stavheim.

Stor hytte

Hytta til Dæhlie var stor, med en grunnflate på over 600 kvadratmeter og hadde flere avdelinger, blant annet fem bad. Det var i den søndre delen at brannen startet. Etter hvert tok flammene overhånd også i resten av hytta, og i 1-tida hadde hytta nærmest brent ned til grunnen, melder NTB.

– Begge de to som var i hytta, kom seg ut uskadd. Det samme gjelder de to hundene, sier Stavheim.

Verdt mange millioner

Eiendomsmegler i Lillehammer, Roger Ekrem, forteller at en hytte i Lunnstaden i Hafjell har en kvadratmeterpris på 30-35.000 kroner. Det vil si at hytta til Dæhlie på over 600 kvadratmeter hadde en verdi på mellom 20 og 25 millioner kroner.

Brant helt ned

Brannvesenet varslet politiet om den kraftige pipebrannen klokka 22.08, og ved midnatt hadde brannvesenet store problemer med å få kontroll over flammene på den store hytta.

– Det har vært et vanskelig slukkingsarbeid. Det brant i taket, og det ble også hull i taket, men brannmannskapene klarte ikke å slukke brannen, sier Stavheim.

Han forteller at det er flere hytter i nærheten, men at det ikke var fare for spredning.

Nabo reddet hundene

Naboene til hytt i Hafjell ble bedt om å lukke vinduene på grunn av røykutviklingen.

– Vi har snakket med naboer om at de bør lukke vinduer for ikke å få røyk inn i hyttene, sier operasjonslederen. En nabo som tok seg inn i hytta for å hente hundene, har fått i seg noe røyk og er sjekket av helsevesenet, sier Stavheim.

Bjørn Dæhlie arrangerte i juni 2012 festmiddag på den luksuriøse hytta. Gudbrandsdølen Dagningen skrev den gang at presidenten i Den internasjonale olympiske komité, Jaques Rogge, var blant gjestene. Det samme var IOK-medlem Gerhard Heiberg, generalsekretæren i Norges idrettsforbund, Inge Andersen og den tidligere toppalpinisten Kjetil André Aamodt.

Flere saker fra Innlandet

Programleder: Elin Fossum

Se nyheter fra Innlandet klokka 19:30

Se nyheter fra Innlandet klokka 19:30