Hopp til innhold

Ettersøkt fikk matpakke og skyss

En ettersøkt litauer banket på et tilfeldig hus i Elverum og fikk te, matpakke og bilskyss til Flisa. Der stjal han en bil.

Matpakke
Foto: Knut Fjeldstad / NRK

I går pågrep bevæpnet politi i Elverum to ettersøkte litauere i en liga som hadde stjålet biler og sykler over hele Innlandet.

Den tredje litaueren fikk politiet ikke tak i.

 

 

Fikk matpakke og termos

Og sent i går kveld banket det på døra til elverumsingen Terje Lien på Jømna.

- Jeg holdt på med snekring av barnerom da det ringte på døra. Da sto det en mann som på gebrokkent engelsk lurte på om han kunne få et glass med te. Han fortalte at bilen hans hadde brutt sammen og sto på Hamar. Nå måtte han tilbake til Litauen for å få noen til å hjelpe seg med å få bilen tilbake, forteller Lien.

 

Væpnet aksjon i Elverum
Foto: Frode Meskau

Lien syntes synd på mannen som sto utenfor og trengte hjelp,  og bød han derfor på te. Mannen fortalte at han var på vei hjem fra Litauen og at han skulle haike videre. Terje Lien smurte derfor niste til mannen og sendte med han en termos med varm te.

Leste om mannen i avisa

- Jeg sto og så på at han gikk fra gårdsplassen, og da virket det som han haltet litt. Jeg tenkte derfor at jeg kunne kjøre han til Braskreidfoss fordi han sa han skulle i den retningen, sier den gode hjelperen.

Lien endte med å kjøre mannen til Flisa. Først da han leste avisene i dag begynte Terje Lien å ane hvem den mystiske mannen fra kvelden før var.

Det viste seg nemlig at politiet hadde hatt en stor aksjon i Elverum samme dag og pågrepet to litauere som var ettersøkt for å ha stjålet biler og sykler over hele innlandet. Den tredje ettersøkte hadde kommet seg unna og det var han som hadde dukket opp på trappa til Terje Lien.

 - Jeg fikk nesten kaffen i vrangstrupen. Det var ingen god følelse og skjønne at jeg hjalp en kriminell, sier Lien.

Stjal bil

Terje Lien tok kontakt med politiet i dag, og fortalte om besøket han hadde fått i går kveld. Operasjonsleder i Hedmark politidistrikt, Egil Solberg, sier beskrivelsen Lien ga av mannen som var hjemme hos ham, stemmer med den beskrivelsen de fra før har av den ettersøkte litaueren. Hvor litaueren er nå, vet ikke politiet, men de mistenker at han har kommet seg videre i en bil.

- Ved fire-tiden i natt ble det stjålet en bil fra Flisa, og vi tror det er denne litaueren som står bak biltyveriet, sier Solberg.