Har fått tips om savnede Janne

Politiet har fått flere tips etter at de gikk ut med identiteten på kvinna som har vært savnet i Ringsaker siden 29. desember.

Montasje av bolighus og forsvunnet kvinne

36 år gamle Janne Jemtland kom hjem fra fest litt etter klokka to natt til 29. desember. I løpet av natta forsvant hun fra sitt eget hjem.

Foto: NRK/politiet

Terje Krogstad

Lensmann Terje Krogstad sier de ikke vet hva som har skjedd med den savnede Janne Jemtland.

Foto: Knut-Øyvind Hagen / NRK

– Vi har per nå ikke fått sjekket ut innholdet i disse tipsene, sier lensmann i Ringsaker, Terje Krogstad.

Tirsdag kveld gikk politiet ut med identiteten til Janne Jemtland, som har vært savnet siden natt til 29. desember.

– Vi vet at hun kom hjem rundt to natt til 5. juledag og antar at hun så forsvant en gang før klokka seks neste morgen, sier Krogstad.

Telefonen til Jemtland slo inn på en basestasjon i Brumunddal 05.50, men det er foreløpig usikkert hvor mye lit som kan festes til denne «observasjonen».

Har avhørt venner og kjente

Ektemannen til Jemtland meldte henne savnet den påfølgende morgenen og politiet satte i gang leteaksjon etter kvinna på nyttårsaften, men på grunn av kraftig snøfall i området i tida etter at hun forsvant, ble den innstilt.

Ifølge Krogstad vurderer de fortløpende om de skal gjenoppta letingen.

– Vi har gått bredt ut og etterforsker både teknisk og taktisk. Vi har avhørt både venner, familie og naboer uten at vi nå vet noe mer om hvor den savnede befinner seg, sier han.

Han understreker at de heller ikke vet om hun har gått ut av huset av egen fri vilje eller om det har skjedd henne noe.

Ønsker flere tips

Politiet har altså fått inn flere tips og observasjoner, men Krogstad ber folk som kan ha opplysninger ta kontakt med politiet på telefon 02800.

Jemtland er 1.68 høy, er slank og har langt mørkt hår. Da hun forsvant hadde hun trolig på seg boblejakke med pelskrage og et isbjørnmerke på venstre skulder og trolig blå sko.

Ellevsætervegen 641

Flere saker fra Innlandet