HamKam-spiller slått til blods med hammer: – Hells Angels innblandet

To danske menn er pågrepet og siktet for grov vold mot HamKam-spilleren Franck Semou. Politiet mener de har tilknytning til Hells Angels.

Franck Semou på HamKam-trening

HAMKAMSPILLER: Det var HamKams danske spiller Franck Semou som ble overfalt og slått med hammer fredag 30. september.

Foto: Robert Ulven Kvålshagen / HamKam

Det var fredag kveld den 30. september Semou ble overfalt og slått i hodet med en hammer i Hamar.

Midtbanespilleren fikk kraniebrudd som følge av voldsangrepet som skjedde rett utenfor Briskeby, HamKams hjemmebane og treningsanlegg.

Omfattende etterforskning

Magnus Schartum-Hansen, politiadvokat

NORDISK SAMARBEID: Politiadvokat Magnus Schartum Hansen i Innlandet politidistrikt sier det måtte en nordisk arrestordre for å få pågrepet de to mistenkte.

Foto: Anette Strand Sletmoen / NRK

Franck Semou, som er født i 1992 i København, beskrev hva som skjedde på følgende måte til avisa HA rett etter hendelsen.

– Jeg var på vei hjem fra trening da to stykker kom mot meg utenfor Briskeby. De spurte om jeg kjente en eller annen, men jeg svarte at jeg ikke visste, og at jeg ikke er herfra. Idet jeg sa det tok han ene tak i meg og la meg i bakken, før han andre kom bakfra og slo meg i hodet.

Politiadvokat Magnus Schartum Hansen i Innlandet politidistrikt sier den omfattende etterforskningen de satt i gang etter voldsepisoden, førte dem til to mistenkte.

– De to oppholdt seg i Sverige og Danmark og vi utarbeidet en nordisk arrestordre for å få tak i dem, sier politiadvokaten.

Arbeidet med utlevering er påbegynt.

Ingen kommentar

Schartum Hansen vil ikke gå i detalj om hvorfor politiet mener de to mennene har en tilknytning til motorsykkelklubben Hells Angels.

– Hva vet dere om motivet for hendelsen?

– Motivet er en del av etterforskningen i saken og siden vi er i innledningen av det arbeidet, ønsker vi ikke å gå ut med noe mer rundt motivet nå av hensyn til den taktiske etterforskningen, sier Schartum Hansen.

Franck Semou, HamKam, på trening

HENTET: Franck Semou ble hentet til HamKam på slutten av 2015-sesongen. Semou har tidligere spilt for blant andre Hvidovre IF, Brøndby IF og Brumunddal Fotball.

Foto: Robert Ulven Kvålshagen / HamKam

Med hjelp fra svenske og danske politikollegaer skal pågripelsene ha skjedd uten dramatikk, ifølge politiadvokaten i Innlandet politidistrikt.

Det er danske og svenske myndigheter som håndterer selve utleveringsbegjæringen. Hvis de to siktede samtykker til en utlevering til Norge, vil de bli utlevert så fort som mulig, forteller Schartum Hansen.

Styreleder i HamKam, Trond Nordby Johansen, vil ikke kommentere politiets uttalelser om at det er folk fra Hells Angels som har slått ned en av spillerne i hans klubb, og at klubbens fokus er på Franck som er sjukmeldt.

Det har ikke lyktes NRK å komme i kontakt med Hells Angels.