Hopp til innhold

Liten gutt reddet rett før toget kom

En ung mann hoppet ned på toglinja og fikk reddet barnet opp på perrongen igjen. Rett etterpå kom toget. Den tre år gamle gutten hadde stukket av fra en barnehage like ved.

Irene Petersen

Irene Petersen så gutten på togsporet, og ropte til den ukjente redningmannen at han måtte hoppe ned og få opp gutten.

Foto: Torunn Myhre

Irene Petersen sto på stasjonen i Moelv og ventet på toget, som var noen få minutter forsinket.

De hadde akkurat sagt over høyttaleranlegget at toget straks var ventet inn på stasjonen, da Irene Petersen så den lille gutten på perrongen. Og i neste øyeblikk så hun bare hodet hans, i det han forsvant ned på skinnegangen.

– Barnet akte seg ned på togsporet. Jeg så meg først rundt etter en voksen som måtte være sammen med barnet, men så ingen, forteller Irene Petersen.

Etterlyser ung redningsmann

Togsporet på Moelv stasjon

Det er høyt ned for et lite barn og ganske umulig å komme seg opp igjen.

Foto: Torunn Myhre / NRK

Hun visste ikke om hun selv klarte å komme seg ned på linja og opp igjen med barnet, så hun ropte til en ung gutt som sto like bortenfor. Han reagerte kjapt, hoppet ned på sporet og fikk løftet barnet opp på perrongen igjen. Rett etterpå kom toget.

Men ingen vet hvem den unge mannen er. Nå ønsker både Irene Petersen og barnehagen som 3-åringen kom fra, å komme i kontakt med ham. De vil så gjerne få takke ham.

For det kunne gått så forferdelig galt. Toget var på vei inn på stasjonen.

– Jeg tenker på det hele tiden og ser det for meg om natta. Hvis ikke den unge gutten hadde hoppet ned og reddet ham, hadde han blitt påkjørt av toget, sier Irene Petersen.

Men ingen vet hvem den unge redningsmannen er.

Hadde rømt fra barnehagen

Den lille gutten hadde klatret over gjerdet i barnehagen som ligger like ovenfor stasjonen. Derfra hadde han tuslet gjennom litt kratt, over en gangvei og ned til stasjonen. Se hvor han gikk her:

En tre år rømte fra barnehagen og kom seg ned på sporet på Moelv jernbanestasjon. Han ble reddet av en ukjent, ung mann rett før toget kom.

Rømte fra barnehagen

– Jeg hørte etterpå at noen fra barnehagen kom løpende og tok seg av barnet like etter at toget hadde kjørt igjen, forteller Irene Petersen til NRK

Gutten skal ha kommet fra den gule kassa (se bildet), tuslet bort til sporet, satt seg på kanten og akt seg ned på sporet. Det er høyt ned og ganske umulig for et lite barn og komme seg opp igjen.

Jernbanestasjonen i Moelv

Barnet tuslet fra denne gule kassa og bort til sporet.

Foto: Torunn Myhre

De ansatte i barnehagen er forferdelig lei seg etter det som skjedde.

– Vi klandrer ingen av de ansatte. Det var ingen sin feil, det som skjedde, sier styrelederen i barnehagen, Thomas Heimdal. Han har selv to barn i barnehagen.

Ansatte i barnehagen får hjelp

De ansatte har fått hjelp av bedriftshelsetjenesten etter hendelsen.

Thomas Heimdal

Thomas Heimdal er styreleder i Kremmerhuset barnehage. Han sier ingen klandrer de ansatte for det som skjedde.

Foto: Torunn Myhre

– Vi tror gutten har klatret over gjerdet ved hjelp av en leke. Gjerdet er så høyt som det skal være, men vi vil gå gjennom rutinene og vurdere om vi skal gjøre noe med det, sier Thomas Heimdal til NRK.

Han forteller at de ansatte i barnehagen er svært preget av det som skjedde, men at verken foreldrene til gutten eller noen andre klandrer dem for det som skjedde.

Flere saker fra Innlandet