– Jeg gledet meg til å komme tilbake på jobb

– Jeg var ute i hele streikeperioden, så det var godt å komme tilbake på jobb i dag, smiler Ingrid Granlien With. I dag gikk hjulene igjen for fullt ved Lillehammer helsehus.

Ingrid Granlien With

Tjenesteområder ved Lillehammer helsehus, Ingrid Granlien With, er glad for å være tilbake på jobb

Foto: Monica Rikoll / NRK

Lillehammer helsehus

20 ansatte kom i dag tilbake på jobb etter lang tid ute i streik

Foto: Sindre Skjevdal / NRK

Stemningen er på topp i gangene på Lillehammer helsehus, fylt med latter og glade gjensyn. Ansatte som har vært lenge i streik ønskes hjertelig velkommen av både kollegaer og beboere.

– Jeg gleda med veldig til å komme tilbake, sier tjenesteområdeleder Ingrid Granlien With, som var ute hele streikeperioden.

Store deler av ledelsen ved Lillehammer helsehus var rammet av streiken. Mange oppgaver måtte derfor utsettes på ubestemt tid. Men Hvidt understreker at ledelsen er i full gang med å samle trådene:

Det var flere arbeidsprosesser som fikk en brå slutt grunnet streiken, men vi har tatt opp ballen igjen, og fortsetter for fullt fra i dag, forteller Hvidt.

Nesten 700 personer ble tatt ut i streik i Lillehammer kommune, som var den kommunen som ble hardest rammet av streiken.

Streiken gikk aldri på helsa løs

Anne Hoffseth Rindal

– Arbeidsdagen er betydelig lettere når alle er tilbake, forteller avdelingssykepleier Anne Hoffseth Rindal

Foto: Monica Rikoll / NRK

Rådmann i Lillehammer, Christian Fotland var redd for at streiken ville gå ut over liv og helse innen helsesektoren i kommunen.

Avdelingssykepleier Anne Hoffseth Rindal jobbet hektisk i hele streikeperioden med å sikre at sykehjemmet var forsvarlig bemannet til enhver tid:

Det har vært en hektisk hverdag, uten tvil. Men vi fikk kabalen til å gå opp ved å sende dispensasjonssøknader for å kunne ta inn streikende personale ved behov, slik at streiken ikke ville gå på helsa løs for brukerne våre, forklarer Hoffseth Rindal.

Men hun legger ikke skjul på at streiken har tatt på kreftene til dem som har vært på jobb.

– Arbeidsdagen er betydelig lettere når alle er tilbake. Siden ledergruppen var sterkt rammet av streiken har det blitt ekstra ansvar på oss.

Avdelingssykepleieren ved Lillehammer helsehus var tydelig lettet over at streiken nå er over:

Jeg sov utrolig godt i natt, smiler Hoffseth Rindal.