Forbannet over streikeuttak

Fagforbundet i Lillehammer reagerer sterkt på at arbeidsorganisasjonen Delta, tar ut medlemmer i streik som kan bety at streiken blir stoppet.

Lillehammer helsehus

Over 40 prosent av de ansatte i Lillehammer kommune er tatt ut i streik. Mange av dem jobber på Lillehammer helsehus.

Foto: Sindre Skjevdal / NRK

Fagforbundet i Lillehammer reagerer kraftig på at arbeidstakerorganisasjonen Delta tar ut flere medlemmer i streik ved Lillehammer Helsehus på lørdag.

Rådmannen i Lillehammer frykter dette vil gå utover liv og helse , og vil kontakte departementet. Over 40 prosent av de ansatte i Lillehammer kommune er tatt ut i streik. Nå varsles det om at 79 nye blir tatt ut. Mange av dem jobber på Lillehammer helsehus.

Christian Fotland

Rådmann i Lillehammer, Christian Fotland, er redd for at streiken går ut over liv og helse.

Foto: NRK

– Dette vil gå ut over liv og helse og kan bety at streiken stoppes, mener rådmann i Lillehammer, Christian Fotland.

Ber om tvungen lønnsnemnd

Leder i Fagforbundet, Helge Galterud, sier Delta nesten ber om tvungen lønnsnemnd når de streiker innen helsesektoren.

- Det virker jo litt underlig. Det jo det samme som å be om tvungen lønnsnemnd. Og det skiller seg fra det uttaket som LO og Fagforbundet har gjort. Vi har skjermet helsesektoren, sier Galterud.

- Så jeg er litt forundret over utspillet til Delta, og lurer jo på om de rett og slett ønsker en tvungen lønnsnemnd. Man må jo spørre seg om streikekassa er tom, eller hva er det for slags vurderinger som ligger bak dette, spør Galterud.

Vil gi dispensasjoner

Delta sier de vil vurdere dispensasjoner de får inn fortløpende.

- Hadde man vært klar over det, eller hadde man visst det, så kanskje man hadde vurdert det litt annerledes, men det vet vi jo ikke. Derfor så har vi gjort det sånn, sier Bente Rønning som er pressetalskvinne i Delta.

- Men jeg skjønner nå at det blir mange på ett sted. Da må også arbeidsgiver søke om dispensasjon i forhold til det å ivareta liv og helse, og det er vi klar over. Søknader om dispensasjon skal vi ta inn og behandle så fort vi får de inn, sier Rønning.

Flere saker fra Innlandet

Dagens 3 konserter består av Mosetrio, Bentobox, GangStubbGutta, les mer om de på dølajazz.no

Se årets Dølajazz direkte her