Fant ispilker omkommet

Dykkere fant i dag mannen i 70-åra som ble meldt savna etter at han dro ut på ispilke i Åsnes fredag. Mannen hadde gått gjennom isen og druknet.

Fant ispilker omkommet

Letemannskaper tok opp igjen letingen lørdag morgen, etter vel halvannen time ble mannen funnet.

Foto: Bjørn Opsahl

Fire dykkere fra brannvesenet dykket i formiddag i Gunnarsrudsjøen i Arneberg i Åsnes for å prøve å finne mannen som ble meldt savnet fredag ettermiddag. De fant han omkommet ved 11.45 lørdag.

Mann har trolig gått gjennom isen i Åsnes

Fant ispilker omkommet

Værforholdene på stedet var tidvis vanskelige.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Vært borte i et døgn

Det var fredag morgen ved 10-tiden mannen i 70-åra dro til Gunnarsrudsjøen for å pilke. Da han ikke hadde kommet hjem klokka 18 varsla kona politiet som satt i gang leteaksjon etter mannen.

–Vi har funnet spor på isen ut mot et råk. Det er ikke noe spor etter det råket, sier operasjonsleder ved Hedmark politidistrikt Henning Olsen.

Bilen til mannen ble også funnet parkert like ved sjøen. Politiet antok derfor at det var sporene til mannen de har funnet

Starter nytt søk etter ispilker
Foto: Bjørn Opsahl

Vanskelige leteforhold

Politi og brannvesen måtte avslutte søket etter mannen fredag kveld ved 21-tiden fordi det var for vanskelige leteforhold.

–Det var mørkt og svært dårlig sikt i vannet, sier Henning Olsen.

Stedet han ble funnet i dag er ved utløpet av en å der vannet renner ut i sjøen. Politiet advarer mot at det kan være risikabelt å ferdes ved utløp av islagte vann.

Flere dykkere var i aksjon lørdag, for å lete etter en savnet ispilker. Mannen ble funnet omkommet på ettermiddagen.