Hopp til innhold

En person savnet etter boligbrann

En person er kjørt til sjukehus, mens en annen er savnet etter en brann i Åkrestrømmen i Rendalen. Det blir ikke utført krimtekniske undersøkelser på brannstedet før onsdag på grunn av varme og asbest.

Huset på Åkrestrømmen ble totaltskadet i brannen.

TOTALSKADET: Huset ble totalskadet i brannen.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

Brannen brøt ut like før klokken 23 mandag kveld.

Kraftig brann

På adressen var to personer i 80-årene bosatt. Den ene personen er savnet etter brannen, og skal ha vært i husert da det begynte å brenne.

Det er foreløpig for varmt på brannstedet til at det er mulig å søke etter den savnede personen.

– Det har vært en kraftig brann og huset er utbrent. Det er ikke mulig å ta seg inn i huset, og det pågår etterslukking. Det er ikke sikkerhetsmessig forsvarlig å ta seg inn i huset for å søke i huset. Det må vi ta utpå dagen, forteller operasjonsleder i politiet, Haagen Løvseth.

Politiet mottok flere meldinger om brannen like før klokken 23 mandag kveld. En av beboerne hadde kommet seg ut av huset på egenhånd, men hadde fått i seg en del røyk.

– To personer er registrert i boligen. Den ene personen var ute av huset og ble tatt hånd om av naboer og andre der. Vedkommende hadde fått i seg røyk og er kjørt sjukehus på Tynset. Den andre personen er ikke gjort rede for og har status som savnet fortsatt, sier Løvseth.

Eneboligen er totalskadd etter brannen, og brannvesenet jobber fortsatt på stedet.

Politiet håper å kunne gjennomsøke huset etter den savnede utpå dagen.