156 baklengsmål ikke norgesrekord likevel – Noen har faktisk vært dårligere

FAGERNES (NRK): Valdres FK hadde nådd en begredelig milepæl i norsk tredjedivisjon, trodde ekspertene. – Jeg legger meg flat, sier Scheie.

Valdres FK tap

HENGER MED HODET: Stemningen i Valdres-garderoben var heller lunken etter at klubben mandag gikk på sitt 17 strake tap mot Strømsgodset 2. Etter 20 seriekamper viser statistikken tre poeng og 11–156 i målforskjell.

Foto: Sindre Auståker Johansen / NRK

– F*** hell!

– Det er blytungt.

Keeper Michael Wallis og lagkaptein Eskil Hauge har nettopp tapt 0–3 mot Strømsgodset 2 hjemme på Blåbærmyra på Fagernes.

– Jeg har aldri sett lignende resultater på dette nivået, det er helt forferdelig, sa NRKs tidligere fotballekspert Arne Scheie.

Mange var sikre på at 3.-divisjonsklubbens baklengsstatistikk var uten sidestykke i norsk regionsfotball, med så mye som 156 baklengsmål på 20 kamper.

Tro det eller ei, noen har faktisk gjort det verre. Mye verre.

Fotballklubben Bøler fra Oslo presterte i 2013-sesongen å slippe inn hele 205 baklengsmål i 3. divisjon.

Arne Scheie: – Det er bare å beklage

At ingen lag noen gang har sluppet inn så mange mål på dette nivået tidligere, trodde ekspertene at kunne fastslås med relativt høy sikkerhet. Scheie fikk støtte fra sin mangeårige kollega Arnfinn Fagerli, som er sportsjournalist og forfatter.

Arne Scheie

Arne Scheie har fulgt norsk fotball siden 1970-tallet og kan ikke huske en dårligere målstatistikk enn Valdres FK.

Foto: Magne Hansen / NRK

– Siden jeg startet å følge med på statistikk sent på 60-tallet, kan jeg ikke minnes noen verre, konstaterte NRK-journalisten.

Flest baklengsmål som gutta kunne huske, hadde Drag fra Nordland i 2006 med 154.

NRK-kollegaene skulle fulgt med litt nærmere kontoret på Marienlyst.

– Det er bare å legge seg flat, og unnskylde til Valdres FK. Neste gang skal jeg være skråsikker før jeg uttaler meg, sier Scheie.

Med seks kamper igjen å spille, kan Valdres likevel ta den kjipe rekorden i løpet av sesongen.

– Jeg har medlidenhet med de gutta som sitter i bussen så mange timer, for så å plukke ballen ut av nettet tosifret antall ganger før hjemreise, sier Scheie.

Hvordan i all verden har Valdres FK havnet i en slik situasjon?

Franskmann, brite og spanjol mellom stengene

Baklengs

BAKLENGS: Daniel Michael Wallis måtte innse at Strømsgodset 2 ble for sterke mandag kveld. Her setter Martin Kjørum ballen i eget mål.

Foto: Sindre Auståker Johansen / NRK

For å starte bakerst; Hvem er det egentlig som har sluppet inn alle disse målene?

Nysigneringen før dagens kamp, Daniel Michael Wallis fra Storbritannia, kunne ikke hindre baklengs. Han er klubbens fjerde keeper denne sesongen. Hugo Alain Fauroux og Rafael Almazan Cervantes har begge forsøkt å vokte Valdres-buret, uten hell. Ei heller Daniel Sletten, som nylig mistet plassen til nevnte Wallis.

Cumming, Dominguez, Rodriguez, Donaghey og Giordano er bare en håndfull av eksotiske navn som har figurert på hjemmebanen i dalføret i Oppland.

Silje Kristin Bakkene

UFLAKS: – Det finnes verre ting enn å tape fotballkamper, sier styreleder i Valdres FK Silje Kristin Bakkene.

Foto: Sindre Auståker Johansen / NRK

Store penger har blitt satset på å hente spillere, slik at klubben skulle slå fra seg og klatre oppover i seriesystemet.

– Det har blitt budsjettert feil inn mot sesongen, så vi har mistet mange spillere på grunn av at lønningene ikke lenger strakk til, sier styreleder Silje Kristin Bakkene.

– Her snakker vi lønninger og import av spillere i tredjedivisjon?

– Ja. Vi ligger slikt til geografisk at vi er avhengig at dette for rekruttering. Sponsorer fra næringslivet i Valdres og private investorer hjelper oss med dette, forteller Bakkene.

Målstatistikken viser at det åpenbart ikke har vært nok.

Laster innhold, vennligst vent..