Dømt til fengsel for voldtekt med gjenstander

En mann i 40-årene fra glåmdalsdistriktet er dømt til fengsel i fire år og fem måneder for voldtekt av en annen mann med flere gjenstander.

Hamar tinghus

Rettssaken mot mannen gikk i Eidsivating lagmannsretten i Hamar.

Foto: Linda Vespestad

Dermed opprettholder Eidsivating lagmannsrett dommen fra Glåmdal tingrett. Mannen ble dømt i tingretten i april, men anket dommen til lagmannsretten.

Han er dømt for å ha voldtatt en mann i 60-årene med flere gjenstander. Ifølge tiltalen slo og sparket han også mannen flere ganger.

– Slo og sparket

Aktor Iren Johnsen Dahl, bistandsadvokat Aina Tvengsberg

Aktor i saken, Iren Johnsen Dahl, og bistandsadvokat Aina Tvengsberg.

Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK

Dette skjedde en kveld i september 2012 i Kongsvinger sentrum. Flere personer var samlet et sted som ofte brukes for ulike rusmisbrukere i byen, står det i dommen fra Eidsivating lagmannsrett. Her var også den dømte og den fornærmede.

Flere vitner oppfattet den dømte som kranglete og urolig, og på et tidspunkt skal han ha reagert på noe som den fornærmede sa og dyttet til ham. Senere begynte den dømte å slå og sparke fornærmede, uten at den direkte årsaken er kjent, ifølge dommen. Han skal også ha voldtatt mannen med flere gjenstander.

Nektet for voldtekt

Fornærmede lå tre dager på sykehuset i Kongsvinger etter hendelsen.

Den dømte erkjente veldig straffskyld da rettssaken startet i lagmannsretten, men nektet straffskyld for voldtekten.

I tingretten ble han også dømt til å betale 180 000 kroner i oppreisning, men dette kravet ble frafalt i lagmannsretten siden den fornærmede døde i begynnelsen av desember. Straffen er altså satt til fire år og fem måneder i fengsel, minus 107 dager varetektsfengsling.