Hopp til innhold

Bonde hyller Hizbollah

Ledelsen i Bonde- og småbrukerlaget refser Kari Kobberød Brustad fra Sør-Odal, etter at hun ga en klar anerkjennelse til Hizbollah mens hun var i Libanon.

Israelsk bombing av Khian i Sør-Libanon
Foto: Lotfallah Daher / Scanpix/AP

Kari Kobberød Brustad representerte småbrukerlaget i en internasjonal delegasjon i Libanon.

Hør reaksjonen fra småbrukerlaget

Generalsekretær Olaf Godli i småbrukerlaget tar sterk avstand fra oppropet.

- Vi må vurdere nå å ikke la Kobberød Brustad representere småbrukerlaget i framtida, sier han.

Kari Kobberød Brustad deltok i en internasjonal solidaritetsdelegasjon i Libanon. Også den internasjonale småbrukerorganisasjonen Via Campesina var med på turen, skriver Nationen.

"Modig nasjonal motstand"

Kari Kobberød Brustad var med å utforme et opprop og en pressemelding som hyller den modige nasjonale motstanden, ledet av Hizbollah og dens generalsekretær Hassan Nasrallah, som har ledet fram til denne historiske seieren.

Videre slår de fast at seieren er et nederlag for USA og Israels forsøk på å lage et nytt Midtøsten.

Generalsekretær Olaf Godli i Norsk Bonde- og Småbrukarlag tar sterkt avstand fra oppropet. Småbrukarlaget har offisielt ingen mening om krigen i Libanon.

Skal ikke ta side

- Jeg vil motsette meg at innholdet kobles direkte opp mot oss, selv om det kan se slik ut. Man kan ha private oppfatninger om konflikten i Midtøsten som sådan, men at man til de grader går inn på den ene siden, det tar jeg avstand fra, sier Godli.

Kobberød Brustad innrømmer nå at hun ikke står inne for alle formuleringene, og forklarer at hun ikke hadde tid til å lese dem ordentlig før pressemeldingen ble sendt ut.

- Ikke terrorgruppe

Hun står likevel fast ved at Hizbollah også spiller en positiv rolle.

- Jeg betrakter ikke Hizbollahs som en terroraksjonsgruppe. Det er noen geriljafolk der, men Hizbollah er veldig sosialt engasjert og driver skoler og sykehus, sier hun.

Flere saker fra Innlandet