Hopp til innhold

Blir 110-sone fra Oslo til Stange

Bilistene har ventet lenge, men nå er det bestemt. Fra neste år blir det 110-sone på den nye E6-strekningen fra Oslo og til Stange.

E6 langs Mjøsa

I 110: Fra neste år vil det være fartsgrenser på 110 km/t i både nordlig og sørlig retning fra Oslo. Nye E6 langs Mjøsa åpnes før jul.

Foto: Lars Erik Skrefsrud

I sommer var samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen på rundtur i Norge for å sjekke veistandarden.

Da tok han til orde for å innføre 110-sone på E6 langs Mjøsa. Veien skal åpnes i desember og til neste år blir det innført 110-sone fra Oslo til Kolomoen i Hedmark.

– Knyttes nærmere Oslo

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) skriver på Stortingets nettside at veien først vil ha fartsgrense på 100 km/t, før dette skal økes til neste år.

Tor-André Johnsen i Hedmark Frp er strålende fornøyd med vedtaket.

– Dette er viktig for å korte ned reisetida til Oslo og på den måten knytte Innlandet nærmere det som skjer i hovedstaden, mener han.

Trygg Trafikk er kritisk

Trygg Trafikk har tidligere uttalt seg kritisk til økte fartsgrenser på norske veier og mener at ulykkene vil bli mer alvorlig om det går raskere i trafikken.

Leder i Trygg Trafikk Hedmark, Marianne Mittet Solbraa

KRITISK: Marianne Mittet Solbraa er lite fornøyd med høyere hastighet.

Foto: Knut Røsrud

Marianne Mittet Solbraa i Trygg Trafikk i Hedmark er skuffet over vedtaket.

– Vi ser igjen at vi har en regjering som har det fryktelig travelt på en del områder. Trygg Trafikk mener at det er mange viktigere utfordringer i trafikken som er mye viktigere enn at det åpnes for høyere fart og kraftigere sammenstøt, sier Solbraa.

Hun presiserer at veistandarden virker å være veldig god.