Opplevde ran i 2008: – Føler med de ransutsatte

To bensinstasjonsran på to dager i Hamar. Daglig leder ved Statoil i Hamar, Trond Nyhus kjenner igjen følelsen. I 2008 var det hans bensinstasjon som ble ranet.

Ble ranet i 2008

Daglig leder Trond Nyhus ved Statopil opplevde at hans stasjon ble ranet i 2008.

Foto: Kjetil Skaug / NRK

Tirsdag kveld klokka 21.45 slo raneren til mot Shell-stasjonen på Solvang i Hamar. En mørkledd mann mellom 170 og 180 centimeter høy fikk med seg et ukjent pengeløp. Raneren stakk til fots i retning Hamar sentrum.
Onsdag kveld klokka 21.41 , gikk ransalarmen ved Esso-stasjonen ved Maxi storsenter. Raneren hadde slått til igjen. Også denne raneren var mørkledd.

– Veldig ubehagelig

Daglig leder ved Statoil i Vangsvegen, Trond Nyhus kjenner veldig godt igjen følelsen. I 2008 var det hans bensinstasjon som ble ranet.

– Det er veldig ubehagelig. Det er en situasjon jeg kjenner meg igjen i og det er ikke noe behagelig å få servert det på nytt, sier Nyhus, som synes det er veldig tragisk at slikt skjer.

Det han tenker mest på er bekymringen for de ansatte som blir utsatt for dette.

– Det er ubehagelig og traumatisk og bli utsatt for dette, sier han.

Bensinstasjoner i Hamar skjerper sikkerheten etter to ran, to dager på rad. 
Ingen av de ransutsatte stasjonene ønsker å uttale seg i dag, men vi har vært på Statoilstasjonen i Vangsveien som opplevde å bli rana for fem år sidan.

Trond Nyhus opplevde å bli ranet i 2008.

– Har gjort det vi kan

Dette er en situasjon de gjør alt de kan for å prøve å unngå igjen.

– Jeg føler at vi har kontroll på sikkerheten rundt pengehåndtering, og føler at vi har gjort det vi kan for at det er tryggest mulig for våre ansatte. Det er de som vi er opptatt av.

Han gjorde flere grep ved sin bensinstasjon etter ranet i 2008.

  • Det ble installert safe som er et lukket pengehåndteringssystem.

– Det betyr at vi ikke har penger tilgjengelig på stasjonen her lenger. Det er det største og viktigste tiltaket vi har gjort.

Nyhus er ikke bekymret for kvelden, og mener alt som kan gjøres er gjort, men han håper raneren blir tatt så raskt som mulig.

Ved bensinstasjonene som er utsatt for ran denne gangen, er det varslet skjerpet sikkerhet i kveld.

Trond Østvold eier to Shell-stasjoner i Hamar, den ene ble ranet tirsdag kveld. Han syns det som har skjedd er forferdelig.

– Jeg har drevet i gamet i 22 år, og det er første gang jeg opplever et ran. Vi tar nå grep i forhold til våre ansatte, sier Østvold.

– Vi vil ha økt fokus på sikkerhet i kveld, sier Østvold, uten at han vil være konkret på hva det betyr.

Tirsdag kveld klokka 21.45