Kritiserer Navarsetes lederstil

Simen Bjørgen kritiserer Liv Signe Navarsetes lederstil og mener hun forsurer det politiske klimaet i Senterpartiet.

Simen Bjørgen

Simen Bjørgen har selv følt Naversetes sinne på kroppen.

Foto: Stein Schinstad / NRK

Tidligere denne uka ble det kjent at Liv Signe Navarsete skal ha skjelt ut lederen for ungdomspartiet Senterungdommen, Sandra Borch, foran 200 mennesker på et seminar i september.

– Skjelt ut flere ganger

En som selv har opplevd Navarsetes sinne, er tidligere ordfører i Lom, Simen Bjørgen.

Bjørgen ble for ikke mange år siden ansett for å være et stort politisk talent i partiet. I 2009 ble han valgt inn i partiets sentralstyre.

Men i et intervju med Nationen forteller han at det ikke var kultur for å gå på tvers av ledelsens meninger.

– Liv Signe Navarsete har skjelt meg ut flere ganger i sentralstyret i forbindelse med utspill jeg har hatt. Det skaper ikke akkurat engasjement for å bidra i partiet, sier Bjørgen til Nationen.

For to år siden skapte den daværende ordføreren i Lom furore, da han gikk ut og frarådet velgernee å stemme på Senterpartiets ordførerkandidat i nabokommunen Skjåk. Det på grunn av dårlig samarbeid med Sp-ordfører Rolv Kristen Øygard.

– Friske diskusjoner

– Navarsete sa at hun aldri i hele sitt liv hadde blitt så skuffet over noen som hun var over meg. Jeg tilbød meg nærmest å melde meg ut av partiet, sier Bjørgen i dag.

Bjørgen sier i intervjuet at han oppfatter konflikten mellom Navarsete og Senterungdommen ikke bare handler om person, men også om politikk, i forhold til partiets retning.

– Jeg mener at det i stor grad må være mulig å diskutere politiske løsninger rundt samfunnsutviklingen. Ledelsen må slippe til røster som ikke er hundre prosent enig med ledelsen, sier han.

Navarsete har svart Nationen i en sms og sier følgende om kritikken:

«Det er vel kjent at jeg og Simen har hatt dels særs ulike politiske meninger i sentralstyret, og at det har vært friske diskusjoner. På områdene Simen nevner, har han hatt et syn som flertallet ikke har delt, skriver hun.»