– Utga seg for å være tenåring for å få sex

Den tiltalte lastebilsjåføren etablerte kontakt med en gutt via internett ved å utgi seg for å være en jevnaldrende gutt. Han krevde at den fornærmede skulle møte treneren hans for å godkjenne ham.

Marit Bakkevig

Statsadvokat Marit Bakkevig er aktor i saken mot mannen i 40-åra fra Oppland.

Foto: Reidar Gregersen / NRK

Hjordal og Dessarud

Bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal og politiadvokat Anne Cecilie Dessarud.

Foto: Reidar Gregersen / NRK

Gutten er den tredje som forklarer seg i den alvorlige overgrepssaken som startet i Sør-Gudbrandsdal tingrett i går. En mann i 40-årene fra Oppland er tiltalt for seksuelle overgrep mot i alt 20 gutter.

Den fornærmede gutten kom i kontakt med den jevnaldrende gutten via et nettsted. De utvekslet bilder og brukte webkamera, og dette ble dokumentert i retten i dag.

– Gutten jeg chattet med forklarte at jeg måtte møte treneren hans og ha sex med han for at han skulle godkjenne meg, forklarte den fornærmede i retten i dag.

Flere overgrep

Tiltalte, som da møtte gutten, skal ha kjøpt sigaretter og kontantkort til mobiltelefon for 6000 kroner til fornærmede. Deretter skal han ha truet med å sende regning til guttens foreldre hvis han ikke ville ha sex med han.

Den fornærmede gutten fikk aldri møte den jevnaldrende gutten han snakket med på internett.

Fornærmede som forklarte seg i retten i dag fremsto som svært nærvøs og hadde problemer med å forklare seg for retten.

Han fortalte han var 14 år første gangen han møtte tiltalte. Det skal være snakk om fire overgrep.

En gang skal den fornærmede også ha blitt slått i ansiktet av den tiltalte da han ga uttrykk for at han ikke ville ha seksuell omgang.

– Store problemer

Politiet startet etterforskningen i denne saken etter at den fornærmede som forklarte seg i dag anmeldte saken.

Gutten fortalte i retten at han har hatt store problemer etter overgrepene. Han har vært depressiv og vært innlagt på psykiatrisk sykehus.

Nektet for sex

Den tiltalte nektet i retten i dag for å ha utgitt seg for å være noen andre på internett. Han fremstilte det heller som det er en tidligere kjæreste som kan ha opptrådt i tiltaltes navn på ulike nettforum på internett.

Han nektet også for at han noen gang hadde hatt sex med den fornærmede og sa at de bare hadde møttes to ganger.

Lastebilsjåføren forklarte at han bare møtte den fornærmede for å prate.

– På nettet var samtalen vår dessverre fokusert på mye sex-prat. Jeg vet ikke helt hvordan det ble sånn. Tanken og ønsket mitt når jeg møtte gutten var bare å prate sammen, forklarte den tiltalte.

Omfattende sak

Svein-Harald Foss

Tiltaltes forsvarer, Svein-Harald Foss.

Foto: Reidar Gregersen / NRK

Det er i alt 20 gutter som er fornærmet i den alvorlige straffesaken mot en mann i 40-årene fra Oppland. Han er tiltalt for overgrep mot 20 gutter over en periode på seks år.

Mannen, som er trailersjåfør, er tiltalt for flere voldtekter, for seksuell omgang med barn under 16 år og for en lang rekke seksuelle handlinger som er krenkende.

Den tiltalte nekter for straffeskyld på alle tiltalepunkter.

Det er satt av to uker til saken som går i Sør-Gudbrandsdal tingrett på Lillehammer.