300 har meldt seg: Vil vise motstand mot antiislamister

Etter initiativ fra blant annet ungdomspolitiker Hilde Mari Bjørke (bildet) blir det motdemonstrasjon mot den omstridte bevegelsen Pegida som kommer til Hamar mandag kveld.

Hilde Mari Bjørke

Hilde Mari Bjørke er 1.nestleder i Sosialistisk Ungdom og er en av initiativtakerne til en motaksjon mot den antiislamske gruppen Pegida som skal demonstrere i Hamar mandag kveld

Foto: Privat

Både biskop, ordfører og 300 andre har til nå meldt seg.

– Vi ønsker å stå imot de holdningene Pegida står for. Vi ser at det har vært et ekstremt stort engasjement ellers i landet når Pegida har reist rundt og demonstrert, og det ønsker vi å gjøre her i Hamar også, sier en av initiativtakerne til motdemonstrasjonen, 1.nestleder i Sosialistisk Ungdom, Hilde Mari Bjørke fra Løten.

Stor oppslutning

Det er Hamar Arbeiderblad som skriver om dette på sine nettsider søndag.

Avisa har fått bekreftet fra initiativtaker bak Pegida i Norge, Max Hermansen, at de kommer til Hamar og at han selv skal delta i demonstrasjonen.

Men de blir ikke alene i sentrum av mjøsbyen. Etter at en Facebook-aksjon ble startet 1.mai, har nesten 300 sagt at de vil være med på motdemonstrasjonen.

– Når vi møtes skal flere politiske partier, ungdomsrepresentanter og biskopen holde appeller. Når Pegida kommer gående, skal vi snu ryggen til dem, forteller Bjørke.

– Flere har bedt oss komme

Max Hermansen

Max Hermansen er intitiativtaker til Pegida i Norge og ser selv han kommer til Hamar mandag kveld for å demonstrere

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Pegida skal starte sin demonstrasjon fra Østre Torg i sentrum av Hamar før de går igjennom gågata og ender opp ved Skibladner-brygga.

Til HA sier Max Hermansen at de er etterspurt i Innlandet.

– Folk har bedt oss komme til Innlandet for å ha en Pegida-marsj. Det blir flere og flere mennesker som ser hvilke problemer det er med muslimer i Norge og ønsker å få en markering om det, sier Hermansen.

– Viktig å ta avstand

Hilde Mari Bjørke mener det er viktigere enn noen gang å markere avstand til det synet som Pegida står for.

– Jeg mener det kommer mange rasistiske utspill fra de som er aktive i Pegida. I en tid der vi ser så mange mennesker på flukt fra krig og katastrofer i andre deler av verden samtidig som disse holdningene blomstrer opp i hele Europa, er det viktig at vi står opp mot dette nå, sier Bjørke.