24-åring bakte seg til topps

Landsbybaker'n Kim Alexander vant over flere hundre nominerte og kan ta med seg hjem en ny arbeidslivspris.

Helt Sjef-prisen 2013

Prisvinner Kim Aleksander Larsen Røbergshagen sammen med Hanne Bjurstrøm og Shahzad Rana.

Foto: Robert S. Eik

Bakegründeren Kim Aleksander Larsen Røbergshagen fra Dokka har gått helt til topps blant 400 nominerte og vunnet «Helt Sjef», en ny arbeidslivs- og inspirasjonspris for ungdom.

– Skilte meg kanskje ut

Prisen fikk han overrakt på Ledernes høstkonferanse i Oslo av juryformann og IT-gründer Shahzad Rana og tidligere arbeidsminister Hanne Bjurstrøm.

– De likte det at jeg brant for en spesiell ting og skilte meg kanskje ut på grunn av det. Vi driver et lite bakeri som baker etter gamle tradisjoner med surdeig.

Røbergshagen startet i fjor opp bakeriet Landsbybaker'n i Dokka. Bedriften har to ansatte på vinteren, og fem-seks på sommeren. Nå håper han prisen kan bidra til å øke kundemassen.

Håper på flere kunder

– Det har gått helt passe, noen bra måneder og noen dårligere, det er vel sånn det er med alt. Jeg mener Dokka trengte det og jeg trengte en jobb for å slippe å pendle over til Lillehammer. De lokale støtter opp og med denne prisen håper jeg flere i kommunen legger merke til det.

Premien er 10.000 kroner, som skal brukes til karrieresatsing og en inspirasjonstur til Stockholm. I tillegg får vinneren oppfølging av ledercoachen Alf Inge Stiansen i ett år. Nå ser han fram til å ta noen dager fri fra surdeigen.

– Det skal bli godt med en liten ferietur!