Hopp til innhold

- Skrøt av at han dopet ned jenter

38-åringen fra Elverum som er tiltalt for å ha voldtatt flere kvinner mens de var bevisstløse, skal ha skrytt av at han dopet ned jenter for å få dem med på nakenfilming.

Elverum tinghus

Rettsaken mot mannen pågår i Elverum tinghus

Foto: Linda Vespestad / NRK

Det var under soning i Kongsvinger fengsel at den tiltalte 38-åringen skal ha fortalt en medfange at han satte amfetamin på jenter for å få dem med på nakenfilming. Han sa også at han hadde hatt sex med en mindreårig.

Den tidligere medfangen vitnet mot elverumsmannen i Sør-Østerdal tingrett i går.

38-åringen er tiltalt for flere grove voldtekter av fem kvinner, samt vold og trusler. Flere av overgrepene ble begått mot den tiltaltes kone, som ble funnet død av en overdose i parets leilighet i januar i år.

Steinar Thomassen

Forsvarer Steinar Thomassen

Foto: Linda Vespestad / NRK
– Kameraovervåket kona

Vitnene som forklarte seg i retten i går tegnet et bilde av tiltalte som kontrollerende og manipulerende overfor kona.

Det kom blant annet frem at tiltalte hadde montert flere kamera i parets leilighet som balnt annet overvåket utgangsdøra. Kameraene ble beslaglagt av politiet sammen med en rekke filmer, som påtalemyndigheten har lagt frem som bevis på mishandling og seksuelle overgrep mot kona og andre kvinner.

Vitner beskrev kona som redd og fortvilet. Blant vitnene var ansatte fra NAV-som var i kontakt med kvinnen ved flere anledninger. Til dem skal hun ha sagt at hun ville ut av forholdet og at hun ville flykte fra mannen, men at hun var redd for at han skulle finne henne om hun dro.

Aktor Iris Storås mener vitneforklaringene styrker tiltalen mot 38-åringen.

– Vitneforklaringen underbygger tiltalen om at kvinnen ble mishandlet av ektemannen i perioden de bodde sammen. Disse vitnene er viktige for å belyse hennes livssituasjon som var preget av vold, trusler og tvang, sier Storås.

Iris Storås

Aktor Iris Storås

Foto: Anette Strand Sletmoen / NRK
Nekter for beskyldningene

I retten kom det frem at den tiltalte kontrollerte kvinnen også da han satt fengslet i Kongsvinger.

Han skal ha krevd at hun holdt seg hjemme slik at hun alltid var tilgjengelig på telefon. Han skal også ha fått henne til å reise til fengselet utenom besøkstidene, og tvunget henne til å stå utenfor i flere timer slik at han kunne se henne fra cellevinduet sitt.

Naboer har tidligere forklart at de både så og hørte tiltalte slå kona.

Forsvarer Steinar Thomassen sier mannen ikke kjenner seg igjen i vitnebeskrivelsene av forholdet mellom han og kona. Ifølge han skal kvinnen aldri har gitt uttrykk for at hun ville flytte fra han.

– Han er overrasket over opplysningen som er kommet frem, sier Thomassen.

38-åringen nekter straffskyld, og mener at alt som skjedde mellom han og kvinnene han er tiltalt for å ha voldtatt var frivillig. Det er satt av fire uker til rettssaken i Sør-Østerdal tingrett.

Flere saker fra Innlandet