Informasjon fra NRK

Ski-VM ga rekordhøye seertall i NRK TV

I løpet av verdensmesterskapets siste uke hadde 2.333.000 unike brukere vært innom NRK TV for å få med seg medaljeinnhøstingen i Seefeld. Det er seerrekord for NRKs strømmetjeneste.

Therese Johaug tar gull på tremila

Nær millionen så Therese Johaug ta gull på 30 kilometeren for kvinner i ski-VM i Seefeld, noe som var med på å øke seertallene i NRK TV i løpet av mesterskapet.

Foto: NRK

Langrennssporten engasjerer og at NRKs dekning av vintersport trekker det norske publikum til NRK, enten det gjelder lineær TV, mobil, nett eller strømmetjenesten.

Seertallene for NRK TV økte mest og ga det rekordhøye tallet på 2.333.000 unike brukere innom NRK TV i løpet av mesterskapets siste uke.

Toppnoteringen kom fredag 1. mars med 382.000 unike live-brukere da det norske herrelaget tok sitt suverene gull med Klæbo som ankermann. Den forrige rekorden for live-brukere i NRK TV var fra 2017, også den ble satt under VM-stafetten for menn i 2017.

Ski-VM førte også til rekordhøy bruk av strømmetjenesten i tid.

Unike brukere NRK TV uke 6-9 2019
Foto: Analyse / NRK
Topp 10 i NRK TV uke 9 2019
Foto: Analyse / NRK
Antall timer brukt i NRK uke 6-9 2019
Foto: Analyse / NRK

NRK Sporten gleder seg over høye seertall

På seerstatistikktoppen for lineær TV på NRK ligger femmila for herrer, da 1.292.000 fikk med seg Hans Christer Holund gå seg inn til en gullmedalje på mesterskapets siste dag.

Deretter følger lagsprinten for herrer den første søndagen i mesterskapet, med 1.233.000 seere og kvinnenes 30 kilometer den siste lørdagen med 998.000 seere.

Hans Christer Holund

Langt over millionen så på NRK da Hans Christer Holund gå inn til gull på femmila.

Foto: NRK

Sportssjef i NRK, Egil Sundvor, er overveldet etter to uker med rekordhøy oppslutning i det norske publikum.

– Det har vært et fantastisk VM med en medaljefangst som kan få en til å rødme, og NRK har hatt fantastiske medarbeidere som har sørget for at det norske folk har fått tatt del i VM-festen. Folka våre har stått på døgnet rundt for at publikum skal få et best mulig innhold på TV, radio og mobil. Dette er utrolige tall når vi summerer opp, og de viser at publikum har satt pris på vårt arbeid med å formidle de beste historiene. Det gleder oss stort, sier Sundvor.

Totalt hadde hele ski-VM 581 000 seere i snitt på hver sending og hver av sendingene hadde 77 prosent i markedsandel.

Tremil for kvinner i Seefeld 2019

Når medaljene drysser over de norske utøverne, følger det norske publikumet trofast med. Her lørdagens medaljetrio, sølvvinner Ingvild Flugstad Østberg, gullvinner Therese Johaug, og bronsevinner Frida Karlsson fra Sverige.

Foto: NRK