Hopp til innhold

NRKs språkpris til Gunnar Hybertsen

Gunnar Hybertsen, mangeårig reporter i Her & Nå i NRK P1, er tildelt kringkastingssjefens språkpris.

Gunnar Hybertsen

En av de mest troverdige NRK-stemmene: Mangeårig medarbeider i radioens Her&Nå, Gunnar Hybertsen, tildelt NRKs egen språkpris.

Foto: Eirik Stokstad Brødholt

- Gjennom sin utrettelige formidling av godt språk og kunnskap til våre lyttere er han en av de mest troverdige stemmer i NRK, heter det i juryens begrunnelse for å tildele Hybertsen språkprisen.

Hvert år hedres en av mediebedriftens medarbeidere med en egen språkpris.

Høy kvalitet i flere tiår

Juryen sier at Hybertsen med sitt stilsikre språk lager reportasjer av høy kvalitet, og det har han gjort i flere tiår. Ved hjelp av et nøkternt og klart språk skaper han levende bilder hos radiolytterne. Det gir ham høy troverdighet som reporter. Han maner frem nærhet og forståelse for de sakene han formidler. Og han evner å forene dette med fakta og etterrettelighet.

Videre heter det at reportasjene til prisvinneren kjennetegnes av mye bruk av utenlandske kilder. Reporteren evner å fristille seg fra kildespråket samtidig som han finner gode norske formuleringer.

Behersker sitt radiomedium

Språket til Hybertsen er muntlig og korrekt på samme tid. Det vitner om at han behersker sitt radiomedium på en fremragende måte. Gunnar Hybertsen bruker bevisst tempo og frasering som grep for å formidle budskapet på en strukturert og lettfattelig måte, sier juryen som har bestått av NRKs språkkonsulent Ruth Vatvedt Fjeld og NRKs Reidun Martol og Noralv Pedersen.

Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas tildeler Gunnar Hybertsen NRKs språkpris

Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas tildeler Gunnar Hybertsen NRKs språkpris.

Foto: Frida Gjøby / NRK