Hopp til innhold

NRK kåret til Norges mest attraktive arbeidsplass for tredje gang

Godt omdømme, karriereprogresjon og interessant jobbinnhold er de tre viktigste kjennetegnene som gjør NRK til en god arbeidsplass, ifølge årets store arbeidsgiverundersøkelse fra Randstad.

Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen med Randstad-prisen for årets mest attraktive arbeidsplass 2023.

Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen gleder seg over at NRK er det første selskapet som har vunnet prisen tre år på rad.

Foto: NRK

Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen er svært stolt og fornøyd over at NRK for tredje gang er kåret til Norges mest attraktive arbeidsplass.

For å tiltrekke oss og beholde dyktige folk, må vi være en arbeidsplass der medarbeiderne har meningsfulle oppgaver, trives og får utvikle seg. Prisen er derfor en inspirasjon til å fortsette jobben med å utvikle en enda mer attraktiv og mangfoldig arbeidsplass, sier Fürst Haugen.

Anerkjennelse med stor verdi

Vi vet at hvis vi skal levere det aller beste tilbudet publikum, trenger vi motiverte og dyktige medarbeidere som har det bra på jobb og kjenner at de får utviklet seg, derfor betyr en slik anerkjennelse mye for oss, sier organisasjons- og HR-direktør i NRK, Olav Hypher.

Han er inspirert og glad på vegne av alle de ansatte etter tre strake topplasseringer på rad.

Jeg vil gjerne få rette en stor takk til alle som jobber i NRK, det er først og fremst de som skal ha æren for at vi nå får denne gjeve prisen, sier han.

Ett av temaene i årets rapport er viktigheten av mangfold og inkludering. Dette er også noe NRK trekker fram som et viktig element i tiden fremover.

Vi har veldig tro på kraften i mangfoldet, og ønsker å utnytte og utvikle dette enda mer i NRK. Vi er en veldig kreativ organisasjon, men også her har vi mer å gå på, ikke minst når det gjelder å teste og evaluere nye måter å jobbe på, sier han.

Til tross for å være landets mest attraktive arbeidsgiver, ser også Hypher at det er krevende å tiltrekke seg de beste folkene, og merker at konkurransen er hardere enn noensinne.

NRK har mer enn 50 kontorer rundt om i Norge, og vi trenger dyktige journalister til alle disse, ikke bare i de store byene. I tillegg merker vi godt konkurransen om teknologer og designere.

NRK kåret til årets mest attraktive arbeidsplass av Randstad 2023. Fra venstre: Programleder Siri Kristiansen, HR- og organisasjonsdirektør Olav Hypher og Randstad-sjef Eivind Bøe.

Randstad-sjef Eivind Bøe (t.h) overrekker prisen til organisasjonsdirektør i NRK, Olav Hypher. Programleder Siri Kristiansen til venstre i bildet.

Foto: Skjermdump / Randstad

NRK har klart seg godt gjennom usikre tider

Randstad-sjef Eivind Bøe mener undersøkelsen viser at NRKs popularitet i arbeidsmarkedet aldri har vært større.

Han peker på at NRK har klart å styrke sin arbeidsgiverprofil i en tid hvor arbeidsmarkedet har vært preget av stor usikkerhet etter pandemien, og nå også med økonomiske nedgangstider i horisonten.

– NRK har gjort en god jobb med å tilpasse seg situasjonen, og har klart å beholde sin posisjon som en attraktiv arbeidsgiver. Det er imponerende når man tar i betraktning at pandemien har ført til store utfordringer for mange bedrifter, sier Bøe.

Undersøkelsen viser at et hyggelig arbeidsmiljø fortsatt er den viktigste driveren for ansatte når de skal velge arbeidsgiver, mens viktigheten av lønn og ytelser og sterk ledelse har økt i betydningen for valget.

Respondentene har også rangert hvilke tre egenskaper de verdsetter eller anerkjenner hos de mest attraktive arbeidsgiverne.

De norske arbeidstakere som har svart i undersøkelsen lister opp godt omdømme, karriereprogresjon og interessant jobbinnhold som de tre viktigste kjennetegnene for NRK som attraktiv arbeidsplass.

Bøe synes det er interessant å merke seg at respondentene legger vekt på andre egenskaper hos de øvrige populære arbeidsgiverne, enn de som er trukket fram for NRK.

– De andre arbeidsgiverne verdsettes for at de er økonomisk solide og for at de tilbyr jobbsikkerhet, god lønn og attraktive frynsegoder. Det virker nesten som et delt arbeidsmarked, hvor mange kandidater leter etter interessant jobbinnhold, mens en annen halvdel søker trygghet og solid lønn, sier han.

Det er Kantar som gjennomfører undersøkelsen på vegne av Randstad. NRK er eneste medieaktør på topp ti-lista, mens resten av lista er preget av store selskap innenfor IT-teknologi og olje- og energiprodusenter.