Hopp til innhold
Info fra NRK

Julekalendere på NRK jula 2017

"Jul i Svingen" er NRKs julekalender i 2017, samtidig sendes også den svenske "Emblas saga" og den danske "Tidsreisen". Via NRK TV på nett kan man også se "Jul i Skomakergata", "Teodors julekalender", "Vertshuset Den Gyldne Hale" og "Amalies jul".

En rev i Svingen.
Åsa må åpne bensinstasjonen alene, men heldigvis får hun hjelp av Victoria. Nure og Børre finner en rev som er blitt påkjørt.

Interessen for NRKs julekalendre, nye som eldre er stor. "Jul i Svingen" er NRKs julekalender i 2017.

Leder for NRK Publikumsservice, Carina Berge, forteller at de får en god del spørsmål om NRKs julekalendre: Hvilke julekalendere NRK sender i år, hvilke julekalendere fra tidligere år som ligger i nettspilleren NRK TV og hvorfor NRK ikke legger ut flere julekalendere i på nrk.no.

Carina Berge

Carina Berge ved NRK Publikumsservice forteller at mange er opptatt av NRKs julekalendre, nye som eldre.

Foto: FRANK NYGÅRD / NRK

Hun opplyser at i år er det tre julekalendere som sendes på "vanlig TV": NRKs "Jul i Svingen", SVTs serie "Emblas saga" (originaltittel "Selmas saga") og den danske "Tidsreisen" (også sendt i 2015).

Neste år er planen å sende "Julekongen" på nytt, og i 2019 "Snøfall". I 2020 skal NRK ha en helt ny egenprodusert serie klar.

I nettspilleren ligger julekalendere fra før 1997 tilgjengelig, men ikke de nyere. Grunnen til dette er rettighetspørsmål.

- Vi arbeider med å få til avtaler som også inkluderer nyere produksjoner, men vi vet ikke når dette kan være på plass, sier Carina Berge.

Dette er julekalender-tilbudet i NRK TV på nett

  • Jul i Svingen - sendes også på NRK Super kl 18.00 og rundt kl 18.00 på NRK1.
  • "Emblas saga" - sendes også på NRK Super hver dag kl 18.35.
  • "Tidsreisen" - sendes også på NRK Super hver dag kl 18.55.
  • (Episodene blir tilgjengelige i nettspilleren etter at de er sendt på TV)