Informasjon fra NRK

Gode seertall for skiskytter-VM

På det meste fikk åtte av ti tv-seere med seg NRKs direktesendinger under VM i skiskyting i Öresund. Det er herrestafetten sist lørdag som topper seerstatistikken for mesterskapet.

Herrestafetten skiskytter-VM 2019

(f.v.) Lars Helge Birkeland, Vetle Sjåstad Christiansen Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø etter herrestafetten i Öresund i Sverige.

Foto: NRK

Etter verdensmesterskapet i skiskyting kan de norske utøverne smykke seg med nok en toppnotering på medaljestatistikken. Fem gull, tre sølv og en bronse trakk seerne til NRK også under dette vintersportsmesterskapet i år.

Seertoppen kom under lørdagens herrestafett. 904 000 seere fulgte med da Lars Helge Birkeland, Vetle Sjåstad Christiansen Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø tok hjem gullet.

De fem mest sette øvelsene i mesterskapet var dermed herrestafetten, fellesstart menn, sprint menn, fellesstart kvinner og jaktstart menn.

Seertall for VM i skiskyting 2019

De mest sette øvelsene under VM i skiskyting 2019.

Foto: Analyse / NRK
Seertall VM i skiskyting 2019 vs 2017

Seertall og markedsandel for øvelsene i VM i skiskyting 2019 sammenliknet med VM i 2017.

Foto: Analyse / NRK

Økning i seertall

Redaksjonssjef i NRK Sport, Janne Fredriksen er storfornøyd etter seks uker med seks verdensmesterskap.

– Publikums glede og oppslutning har væt en stor motivasjon hele veien. Det er godt å se at også dette mesterskapet bryter med de generelle seermønstrene i markedet og at årets VM øker i oppslutning sammenliknet med verdensmesterskapet i 2017, sier redaksjonssjef Janne Fredriksen.

I snitt hadde alle øvelsene gjennom mesterskapets to uker rundt 600 000 seere og en markedsandel på 74 prosent.

Alle øvelsene ble strømmet live i NRK TV, noe som likhet med under ski-VM bidro til økte seertall for strømmetjenesten sammenliknet med tidligere VM.

VM i skiskyting 2019 i Östersund, Sverige

NRKs team i Öresund 2019: (f.v.) Ola Lunde, Ole Kristian Stoltenberg, Liv Grete Skjelbreid og Andreas Stabrun Smith.

Foto: Henrik Myhr Nielsen / NRK