Hopp til innhold
Info fra NRK

Barnas jul på NRK

Stjernestøv er den nye julekalenderen, Snøfall blir podkast og Julemorgen er tilbake. Det er noe av det du kan glede deg til på NRK fram mot jul.

Petra i "Karsten og Petra", Fantorangen og Jo i "Stjernestøv"

Petra i "Karsten og Petra", Fantorangen og Jo i "Stjernestøv" er noen av dem du møter på NRK fram mot jul.

Foto: NRK

Mange gleder seg til NRKs nye kalender, «Stjernestøv». 5. desember er Selma og Mathias klare med første «Julemorgen», og det er mye å kose seg med for hele familien på NRK i desember. Her får du en oversikt.

I «Karsten og Petras vidunderlige jul» gleder Karsten og Petra gleder seg veldig til jul, og sammen med kosedyrene frøken Kanin og Løveungen teller de utålmodig ned til julaften.

Dette er en serie i fire deler som du kan se allerede nå i NRK Super TV og i NRK TV.

Karsten og Petras vidunderlige jul

Karsten og Petra gleder seg til jul!

Foto: Cinenord Kidstory

Det blir jul i «Bablo» i en egen juleepisode som heter «Odds julelotteri». Odd elsker jula, og hvert år har han julelotteri med helt fantastiske premier. Juleepisoden kommer i NRK Super TV sammen med andre nye episoder 18. desember og sendes på NRK 1 på julaften.

«Klassen» kommer med en egen julespesial i NRK Super TV og NRK TV 19. desember, og denne sendes også på NRK 1 og NRK Super på julaften.

Det blir julestemning hos gjengen i «FlippKlipp» med blant annet «DIY julepynt», pepperkakespisekonkurranse og «Will it Taco, juleedition» utover i desember.

Victor Sotberg og Christopher Robin Omdahl fra FlippKlipp.

Victor Sotberg og Christopher Robin Omdahl fra FlippKlipp.

Foto: NRK

Det er en stjerneklar natt i «Reven og Nissen». En sulten rev lusker seg fram til gården for å stjele en godbit. Det reven ikke vet er at selveste fjøsnissen passer på dyrene. Programmet kommer 18. desember.

Reven og Nissen key-illustrasjon for NRK TV

Reven og Nissen på NRK i jula.

Foto: NRK

«Snekker Andersen og julenissen» er en en historie mange kjenner til, og NRK viser en versjon fra 2015. Snekker Andersen elsker jula, men er ikke særlig flink til å være nisse. Kunne bare den ekte nissen kommet skulle det nok blitt jul. Kommer på NRK i desember.

«Reventyr» er spik spenna sprøtt! Denne animasjonsserien handler om norske folkeeventyr, fortalt på en måte som du hverken har sett eller hørt før. Serien kommer i desember.

Stjernestøv og andre kalendere

Årets nye julekalender er et juleeventyr for hele familien! I Stjernestøv, møter vi Jo som etter foreldrenes skilsmisse flytter til et nytt sted. Han misliker alt det nye og vil bare at hele familien skal bo sammen igjen.

En dag slukker Nordstjerna og han oppdager at det bor en jente med magiske krefter på loftet. Jenta heter Elly og kommer fra stjernefolket i Nord.

Premiere i NRK Super TV, NRK TV og på NRK 1 tirsdag 1. desember.

Ny magisk julekalender. Kommer 1. desember.

Ny magisk julekalender. Kommer 1. desember.

Har noen i familien lyst til å se en tidligere julekalender på nytt når dagens episode av Stjernestøv er unnagjort? NRK har mange av de gode, gamle - og nyere - julekalenderne tilgjengelig i strømmetjenesten NRK TV.

Snøfall-podkast og julemusikk

Hør podkastversjonen av julekalenderen «Snøfall», hvor Selma, en foreldreløs jente i en grå og fargeløs tilværelse begir seg ut på en eventyrlig reise til Snøfall og selveste Julenissen.

Illustrasjon av Snøfall som podkast

Snøfall kommer som podkast med første episode 1. desember.

Foto: NRK

Første episode av podkasten legges ut den 1. desember . Ny episode kommer hver dag fram til jul.

NRK Super Jul begynte 16. november i NRK Radio. Der får du nå bare herlig julemusikk i barnas favorittradiokanal.

Start dagen med Julemorgen

Selma og Mathias reiser i årets «Julemorgen» på hyttetur. Zook har allerede flyttet inn, og de får besøk av gode venner og hyttenaboer. Det blir mye julesang, noen overraskelser og mange konkurranser.

Første program kommer lørdag 5. desember. Deretter blir det Julemorgen hver lørdag og søndag fram til jul, og hver dag fra 20. desember til og med andre juledag.

Julemorgen 2020

Det blir julemorgen med Mathias Luppichini og Selma Ibrahim.

Foto: NRK Super

Familiefilmer

Du kan se flere filmer på NRK i løpet av jula. Sveip i bildene under for å se hvilke og når de går på TV. Filmene finner du også i NRK TV i løpet av desember.

Paddington - NRK TV

PADDINGTON: En liten bjørn kommer til London. Han trenger hjelp og et sted å bo. Men i storbyen er det ikke bare snille mennesker. Sendes lørdag 19. desember kl. 19:50 på NRK3 og 1. juledag kl. 13:30 på NRK1.

Operasjon Mørkemann - NRK TV

OPERASJON MØRKEMANN: Barnedetektivene Tiril og Oliver etterforsker noen mystiske hull i bakken som ødela Olivers sykkel. De må bruke sine aller beste triks og knep! Tilgjengelig i NRK TV fra freadg 18. desember. Sendes på NRK3 25. desember kl. 19:30.

Asterix - trylledrikkens hemmelighet - NRK TV

ASTERIX: TRYLLEDRIKKENS HEMMELIGHET: Trollmannen Miraculix søker en arvtaker å betro oppskriften på trylledrikken som gir gallerne superstyrke. Men hans kollega Sulfurix har onde planer. Sendes på NRK3 søndag 20. desember kl. 19:50

Kule kryp

KULE KRYP 1 OG 2: Lun humor, ekte og vakker natur og en nydelig historie om ei nyfødt marihøne og noen maur, alt fortalt uten ord. Anbefalt for både store og små kryp. Sendes 26. og 29. desember kl. 19:30 på NRK3.

Julaften

På selve julaften kan alle starte dagen med NRK Super mens vi venter på julekvelden. En del av det som man kan se på forhånd i NRKs strømmetjenester blir sendt på NRK 1 og NRK Super, og så må vi naturligvis få med oss de siste episodene av «Stjernestøv» og «Snøfall»-podkasten.

På julaften kommer en julespesial av «Fantorangens verden». Det er nemlig første gangen Norges nye yndling, Fantus, feirer jul!

Fantorangens verden

Fantorangens verden feirer jul!

Foto: NRK Super

Det blir naturligvis plass til faste tradisjoner for hele familien, med «Tre nøtter til Askepott», «Donald Duck og vennene hans», «Pippis jul» og «Reisen til julestjernen».

Dette er en sak laget av markeds- og kommunikasjonsavdelingen i NRK for å informere om NRKs tilbud til store og små. Dette er ikke en redaksjonell sak skrevet av NRKs journalister.