12 timer strikke-tv

Fredag 1. november blir det nasjonal strikkekveld i NRK. 12 timer med strikke-tv.

Rebecca Nedregotten Strand

Rebecca Nedregotten Strand skal lose tv-seerne gjennom 12 timer med strikke-tv.

Foto: Therese Pisani / NRK

De første maskene skal legges opp i Norge Rundt denne fredagskvelden.

NRK rigger seg til ved Norsk Trikotasjemuseum på Salhus ved Bergen.

Vrangborden i Norge Rundt

Etter oppstarten i Norge Rundt og på NRK1 fortsetter strikkekvelden og natta på NRK 2.

Der vil Rebecca Nedregotten Strand lose tv-seerne gjennom strikkingens gleder og utfordringer.

Rett og vrangt i skjønn forening

En Harley Davidson skal få genser, selbuvotter vokser fram, og ulike strikketeknikker blir demonstrert. Stikkegale entusiaster i hele Norge er med.

- Det går en strikkebølge over Norge. Folk i alle aldre, i alle samfunnslag og med svært så ulik utdannelse og bakgrunn er lidenskapelige strikkere, sier prosjektleder Lise-May Spissøy i NRK.

Legger opp og feller av

I løpet av kvelden blir det både forsøk på verdensrekord i "fra sau til genser" og klassiske og som nye strikkemoter skal vises fram.

Og strikkingens lange historie og forhistorie skal bli behørig fortalt og vist. Alt i et beroligende tempo mens masker telles og felles, og pinnene klirrer.

Og nærmest som vanlig er oppmerksomheten stor også internasjonalt. Nylig var NRK i fortalte om sitt sakte-tv-opplegg på en stor fjernsynsmesse.

Sakte-tv har jo blitt en spesialitet for NRK og etter både jernbane, hurtigrute, laks og ved i sakte fart, er strikking høstens tema.

Les også: Sakte-TV selges til utlandet

Den nasjonale strikkekvelden starter i Norge Rundt på NRK1 fredag 1. november 2013 kl 1940 og fortsetter deretter på NRK2 hvor det skal strikkes helt fram til klokka 06.00 lørdag morgen.