NRK Meny
Normal

Vitne så gutt tenne på: – Det kom et høyt smell

En gutt i 13-14-årsalderen skal ha tent på og stukket av på sykkel da gressbrannen i Odda startet. Nå leter politiet etter ham.

Gressbrann Odda

UNGDOM MISTENKT: – Tipseren har fortalt at han kom syklende. Han hadde noe i hendene som han antente, så kom det et høyt smell, så begynte det å brenne. Etterpå forsvant han, forteller politiet.

Foto: Hardanger lensmannsdistrikt

I 13-tiden torsdag brøt det ut gress- og lyngbrann ovenfor den gamle skytebanen i Freimslia i Odda.

Et område på rundt 700 kvadratmeter ble svidd av før brannvesenet en knapp time senere hadde klart å slukke brannen.

– Det blåste ganske kraftig, og flammene tok bra tak i lien. Det gikk heldigvis bra, men med en annen vindretning kunne dette ha spredd seg til et boligområde, sier politiets operasjonsleder Hans-Eirik Thue.

– Hadde noe i hendene

Politiet i Odda har en sterkt begrunnet mistanke om at brannen er påsatt. Et vitne fortalte at han observerte en gutt i 13-14-årsalderen tenne på og stikke av fra stedet.

– Vi leter etter en ungdom som er 13-14 år gammel. Tipseren har fortalt at han kom syklende. Han hadde noe i hendene som han antente, så kom det et høyt smell, så begynte det å brenne. Etterpå forsvant han, forteller Thue.

Hardanger lensmannsdistrikt etterlyser nå gutten.

«Syklet fra stedet i høy fart»

«Ifølge vitneobservasjoner ble en ungdom med blå boblejakke sett på stedet da det begynte å brenne, og det er høyst sannsynlig han som startet brannen. Han syklet fra stedet i høy fart - ned Freimsvegen», skriver de på sin Facebook-side.

Thue regner med at politiet skal klare å finne gutten.

– Han er under den kriminelle lavalder, så det blir nok en bekymringssamtale med ham og de foresatte, sier operasjonslederen.

Siste video

 Programleder Mariann Reikerås
13 lam rømde då bilen dei vart frakta med kolliderte. Dyretransporten fekk ein brå stopp og sauene stakk til skogs.