NRK Meny
Normal

Vitne så gutt tenne på: – Det kom et høyt smell

En gutt i 13-14-årsalderen skal ha tent på og stukket av på sykkel da gressbrannen i Odda startet. Nå leter politiet etter ham.

Gressbrann Odda

UNGDOM MISTENKT: – Tipseren har fortalt at han kom syklende. Han hadde noe i hendene som han antente, så kom det et høyt smell, så begynte det å brenne. Etterpå forsvant han, forteller politiet.

Foto: Hardanger lensmannsdistrikt

I 13-tiden torsdag brøt det ut gress- og lyngbrann ovenfor den gamle skytebanen i Freimslia i Odda.

Et område på rundt 700 kvadratmeter ble svidd av før brannvesenet en knapp time senere hadde klart å slukke brannen.

– Det blåste ganske kraftig, og flammene tok bra tak i lien. Det gikk heldigvis bra, men med en annen vindretning kunne dette ha spredd seg til et boligområde, sier politiets operasjonsleder Hans-Eirik Thue.

– Hadde noe i hendene

Politiet i Odda har en sterkt begrunnet mistanke om at brannen er påsatt. Et vitne fortalte at han observerte en gutt i 13-14-årsalderen tenne på og stikke av fra stedet.

– Vi leter etter en ungdom som er 13-14 år gammel. Tipseren har fortalt at han kom syklende. Han hadde noe i hendene som han antente, så kom det et høyt smell, så begynte det å brenne. Etterpå forsvant han, forteller Thue.

Hardanger lensmannsdistrikt etterlyser nå gutten.

«Syklet fra stedet i høy fart»

«Ifølge vitneobservasjoner ble en ungdom med blå boblejakke sett på stedet da det begynte å brenne, og det er høyst sannsynlig han som startet brannen. Han syklet fra stedet i høy fart - ned Freimsvegen», skriver de på sin Facebook-side.

Thue regner med at politiet skal klare å finne gutten.

– Han er under den kriminelle lavalder, så det blir nok en bekymringssamtale med ham og de foresatte, sier operasjonslederen.

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.