NRK Meny
Normal

Varsler mer synlig politi på Sotra

Politiet både styrker vaktholdet ved skolene og vil være mer synlige på Sotra etter lokkemann-episodene siste tiden. Samtidig tror nå etterforskerne stadig mindre på en sammenheng med overfallet på en 15-åring i Kanadaskogen i Bergen.

Fungerende lensmann Per Algerøy om lokkemann-episodene.

SKREMT BEFOLKNING: Fungerende lensmann Per Algerøy på Sotra forteller at mange er skremt på grunn av episodene den siste uken.

– Vi ser veldig alvorlig på det og øker nå patruljeringen ute, med fokus på skolene, så det vil bli mer synlig politi ute, sier fungerende lensmann på Sotra, Per Algerøy til NRK.

– Svært skremmende opplevelse

Frykten har spredt seg i Fjell kommune og i nærliggende områder etter at en ukjent mann tirsdag snakket til en femten år gammel jente i Arefjordvegen og med makt prøvde å få henne inn i bilen .

Sotra

FORSØKT DRATT INN I BIL: Her i Arefjordvegen skal mannen ha forsøkt å få den 15 år gamle jenten med seg.

Foto: Oddgeir Øystese

Den samme mannen skal ha prøvd å kontakte jenten også dagen etter , denne gang ved den gamle gravplassen på Foldnes.

– Dette har vært en svært skremmende opplevelse for henne, sier Algerøy.

Tror ikke på samme gjerningsmann

I tillegg har det vært en rekke lokkemann-episoder i bergensområdet den siste uken. Politiet i Bergen leter også etter en mann som lørdag 16. august overfalt en femten år gammel jente ved Tennebekkstjernet i Kanadaskogen.

– Så langt kan vi ikke si at det er umiddelbare likhetstrekk som gjør at vi tenker at det er samme gjerningsperson. Men vi holder alle muligheter åpne og sammenlikner med andre aktuelle saker, sier Algerøy.

– Vi har ingen konkrete personer i kikkerten, men vi jobber hardt med saken og håper å finne en løsning på den snart

Gikk ut med signalement

Tidligere i dag gikk politiet ut og ba eventuelle vitner til episodene i Arefjordvegen og på Foldnes om å ta kontakt med politiet snarest.

Politiet har gått ut med følgende signalement på mannen:

  • Mørkt hår
  • Lys i huden
  • Mørke pilotbriller
  • Kjører en hvit vare- eller kassebil

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Det aller første julemarkedet i Bergen er en suksess. Den første uken det har vært åpent har tusenvis av mennesker vært innom.