NRK Meny
Normal

Beinbrudd og avkappede fingre i rusmiljøet i Bergen

Det kan være direkte livsfarlig for rusmisbrukere å skaffe seg fiender i miljøet. Utekontakten er skremt over den grove volden.

Knivstikking i Bergen

SEGNET OM HER: 35-åringen blødde kraftig fra stikkskader i bryst- og halsregionen da han prøvde å flykte inn i en buss her på Gyldenpris.

Foto: Arne Frank Solheim / NRK

Fredag ble en 35 år gammel mann i det kriminelle rusmiljøet i Bergen drept med et stikkvåpen på Gyldenpris i Bergen. Politiet har pågrepet to menn i saken, som begge er siktet for drapet. De to pågrepne er brødre og er tidligere straffedømt for voldskriminalitet og vanker i samme miljø som avdøde gjorde.

Foranledningen er så langt ikke kjent, og de to pågrepne nekter enhver befatning med drapet. Men det spekuleres i om drapet kan være resultat av et internt oppgjør.

LES OGSÅ: Brødre nekter for drap

- Volden blir ikke anmeldt

Ifølge Utekontakten er volden i rusmiljøet blitt vesentlig tøffere de siste årene.

- Vi har sett personer som er preget av slag, blitt påført beinbrudd og fått fingre kappet av. Man gjør opp innad i miljøet og det er sjelden slik vold blir anmeldt til politiet, sier leder for Utekontakten i Bergen, Marit Grung, til NRK.no.

Voldsskadene blir bare unntaksvis behandlet av helsevesenet, fordi ofrene frykter represalier dersom sakene blir kjent og kommer politiet for øre.

Skyldes narkogjeld

- Mye av dette er knyttet til penger, at folk har opparbeidet seg gjeld. Det er blitt lettere å få tak i stoff man kan selge, og mange av disse personene er folk som ikke klarer å håndtere penger, sier Grung.

Dersom man ikke leverer oppgjør som avtalt, kan det få alvorlige helsemessige konsekvenser.

- Det er snakk om ustabile personer og ulike former for represalier. Rus gjør det ikke lettere, sier Grung.

Siste video

Distriktsnyheter fra Hordaland og Sogn og Fjordane
Erna Solberg med fremføring av "Nystemten" og Ketil Solvik-Olsen på tuba var en del av den offisielle åpningen av Bergens nye flyplass.
Se hele arbeidet med å fjerne flytedokken fra Foto/redigering: Tim Wassmo